MINIVACANŢA DE 1 MAI: Zeci de turişti de 1 Mai la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru

Zeci de turişti au ales să petreacă 1 Mai la Bâlea Lac, judeţul Sibiu, profitând de vremea frumoasă, dar şi de cel mai consistent strat de zăpadă din ţară, care măsoară 110 centimetri.

127 afișări
Imaginea articolului MINIVACANŢA DE 1 MAI: Zeci de turişti de 1 Mai la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Zeci de turişti de 1 Mai la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă depăşeşte un metru

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că la Bâlea Lac se înregistrează 110 centimetri de zăpadă, fiind singura zonă din ţară cu strat de nea atât de consistent.

"La Bâlea Lac este cel mai consistent strat de zăpadă din ţară. Mai este zăpadă de 80 de centimetri la Vârful Omu, dar peste un metru nu este decât la Bâlea Lac. La alte staţii din ţară mai există zăpadă de 10 - 20 de centimetri", spun meteorologii sibieni.

Joi, la Bâlea Lac vremea a fost frumoasă, doar pe creste înregistrându-se precipitaţii mixte.

Potrivit reprezentanţilor firmelor care au cabane în zona Bâlea, zeci de turişti au urcat cu telecabina de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac, alegând să-şi petreacă ziua la munte, pentru a profita de zăpadă.

La Bâlea au ajuns şi turişti străini, atraşi în special de farmecul locului.

"Am fost de câteva ori aici, cunoaştem regiunea, e foarte frumos. Vin din Elveţia, pentru noi nu e aşa de special faptul că e zăpadă în luna mai", a spus Martin Merk, un turist elveţian care a ajuns joi la Bâlea Lac.

Turiştii care au urcat la munte au avut posibilitatea de a admira peisajul, dar şi Hotelul de Gheaţă, care nu s-a topit în întregime. Deşi turiştii nu se mai pot caza în această construcţie, ruinele hotelului şi ale Bisericii de Gheaţă mai pot fi admirate.

Salvamontiştii sibieni le amintesc, însă, turiştilor care vor urca în zilele următoare la Bâlea Lac că în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, riscul producerii avalanşelor este de patru pe o scară de la unu la cinci şi le solicită prudenţă maximă.

Potrivit salvamontiştilor, riscul rămâne mare până luni seară, la ora 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici