Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25 de grade Celsius, totodată fiind şi cea mai geroasă dimineaţă din luna februarie în judeţul Harghita.

251 afișări
Imaginea articolului Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară

Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Potrivit meteorologilor, cea mai scăzută temperatură a zilei de miercuri din ţară, minus 25 de grade Celsius, a fost înregistrată în jurul orei 7.30 la staţia meteo Miercurea Ciuc.

Valori sub limita gerului s-au înregistrat în toate localităţile din Harghita, temperaturile minime consemnate de meteorologi fiind de minus 23 de grade Celsius la Joseni, minus 21 de grade la Topliţa şi minus 14 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

Cea mai ridicată valoare termică minimă în judeţul Harghita, de minus 13 grade Celsius, a fost măsurată, miercuri dimineaţă, la staţia meteo Bucin, unde stratul de zăpadă măsoară 89 de centimetri şi este cel mai consistent din judeţ.

Minima absolută a lunii februarie în Harghita s-a înregistrat în anul 1987, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 35,2 grade Celsius.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici