Minus 32 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, pentru a doua zi consecutiv

Mercurul termometrelor a coborât, marţi dimineaţă, la ora 6.00, în Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, la minus 32 de grade Celsius, pentru a doua zi consecutiv.

75 afișări
Imaginea articolului Minus 32 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, pentru a doua zi consecutiv

Minus 32 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, pentru a doua zi consecutiv (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Meteorologii de la Staţia Miercurea Ciuc au afirmat că cea mai scăzută temperatură în judeţul Harghita s-a înregistrat, miercuri dimineaţă, în municipiu, de minus 32 de grade Celsisu, la sol temperatura consemnată fiind de minus 35 de grade.

Gerul a persistat în tot judeţul Harghita, minimele înregistrate fiind de minus 29 de grade Celsius la Joseni, minus 26 la Topliţa, minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc şi minus 17 grade la Bucin.

Harghita rămâne sub incidenţa codului portocaliu emis de meteorologi şi în noaptea care urmează, avertizarea urmând să se încheie miercuri, la ora 8:00.

Cu o noapte în urmă, la Miercurea Ciuc, la ora 02.00, s-au înregistrat minus 32 de grade Celsius, iar luni dimineaţă, la ora 7.30, termometrele au indicat minus 30 de grade Celsius.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1985, la Miercurea Ciuc.

Temperaturi scăzute şi în Covasna, pentru a doua zi consecutiv

La Întorsura Buzăului termometrele au indicat, marţi dimineaţă, minus 29,5 de grade Celsius, cu cinci grade mai mult decât luni, când în zonă s-au înregistrat minus 34,4 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă.

În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrată în 1963 şi 1990 când termometrele arătau minus 35,5 grade Celsius.

Nici alte zone ale judeţului Covasna nu au scăpat de ger, marţi dimineaţă în municipiul Sfântu Gheorghe termometrele arătând minus 27 grade Celsius, iar la Târgu Secuiesc minus 26 de grade.

Autorităţile din judeţul Covasna au luat măsuri suplimenare pentru a proteja persoanele fără adăpost în această perioadă în care temperaturile sunt extrem de scăzute.

Potrivit prefectului Gyorgy Ervin, echipe ale Poliţiei comunitare patrulează pe străzi pentru a depista persoanele aflate în pericol din cauza frigului, a le acorda primul ajutor şi a le transporta în spitale.

Totodată, Gyorgy Ervin le-a recomandat cetăţenilor să nu iasă din case, pe cât posibil, în aceste zile, pentru a se proteja de ger.

Adăpostul de noapte din Sfântu Gheorghe, unde sunt găzduite aproape 60 de persoane, este deschis şi în timpul zilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici