Minus nouă grade Celsius la Miercurea Ciuc

O temperatură de minus nouă grade Celsius s-a înregistrat, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, temperaturi negative fiind în toate localităţile din judeţul Harghita.

14 afișări
Imaginea articolului Minus nouă grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus nouă grade Celsius la Miercurea Ciuc

"În jurul orei 1.00 am consemnat minus 9,1 grade Celsius în aer și minus 7,2 grade la sol. A fost cea mai rece noapte de până acum din acest sezon", a declarat, luni, meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Meteo din Miercurea Ciuc.

Temperaturi negative s-au înregistrat în toate localităţile judeţului Harghita, minimele fiind de minus 8 grade Celsius la Joseni şi Topliţa, minus 3,4 grade Celsius la Staţia Meteo din pasul Bucin şi minus 2,6 grade la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit sursei citate, în tot judeţul s-a aşternut brumă, fără să fie constatat fenomenul de îngheţ la sol.

După miezul nopţii s-a instalat şi ceaţa, luni dimineaţă circulându-se în condiţii de vizibilitate redusă.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita a fost de minus 27,5 grade Celsius în anul 1993, iar maxima absolută a lunii, de 21,8 grade, a fost consemnată în anul 2004.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici