MIRA: 136 de dosare privind mutaţii provizorii în Topoloveni, dispărute

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) informează, marţi, că 136 de dosare privind cereri de mutaţie provizorie în localitatea argeşeană Topoloveni lipsesc, astfel că s-a dispus începerea cerectării penale pentru stabilirea circumstaneţlor în care au dispărut actele.

81 afișări
Imaginea articolului MIRA: 136 de dosare privind mutaţii provizorii în Topoloveni, dispărute

MIRA: 136 de dosare privind mutaţii provizorii în Topoloveni, dispărute (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

În urma controlului administrativ dispus de conducerea MIRA şi realizat la Serviciile de Evidenţa Populaţiei din judeţul Argeş de către echipa mixtă alcătuită din ofiţeri ai INEP, Inspecţia internă a IGPR şi DGA, au fost ridicate 2.864 de lucrări care fac în prezent obiectul verificărilor.

În cadrul acţiunii de control investigatorii au constatat lipsa unor lucrări în care se solicita stabilirea reşedinţei în judeţul Argeş, în perioada 2006-iunie 2008.

Astfel, în localitatea Topoloveni au fost solicitate de către investigatori 422 de lucrări pentru persoane care au solicitat mutaţii provizorii în localitate, fiind constatată lipsa a 136.

"Faţă de această situaţie, conducerea ministerului a dispus începerea cercetărilor penale de către Poliţie, pentru stabilirea circumstanţelor privind lipsa acestor lucrări", precizează MIRA.

Cercetarea administrativă la Serviciile de Evidenţa Populaţiei din Argeş a fost dispusă de ministrul Cristian David în luna iunie, pentru verificarea legalităţii obţinerii documentelor de identitate în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului auto.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a început, vineri dimineaţă, o anchetă la toate Serviciile de Evidenţă a Populaţiei de pe raza judeţului Argeş, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Lucrători ai Direcţiei Generale Anticorupţie, ai Institutului Naţional de Evidenţă a Populaţiei şi de la Inspecţia de Control a Poliţiei Române vor verifica toate Serviciile de Evidenţă a Populaţiei din cele 102 localităţi din judeţul Argeş.

Potrivit surselor citate, până la acestă oră au fost verificate 20 de comune şi oraşe, stabilindu-se că din ianuarie 2006 şi până în prezent, 2.200 de persoane au obţinut permisul de conducere auto după ce şi-au schimbat domiciliul pe raza acestui judeţ.

În 20 iunie, ministrul Cristian David a dispus o verificare internă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din judetul Argeş, după ce 20 de persoane fuseseră arestate pentru eliberări frauduloase de permise, în schimbul unor sume importante de bani.

Potrivit MIRA, ofiţerii DGA din echipa complexă de control vor corobora rezultatele obţinute în urma acestui control cu elementele de anchetă rezultate din investigaţia desfăşurată la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule.

Joi, instanţa supremă va judeca contestaţia celor 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, care solicită judecătorilor eliberarea din arest preventiv.

Iniţial, în acest caz au fost arestate, în 14 iunie, 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici