MIRA cere convocarea CJSU în zonele avertizate cu cod galben

Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a solicitat prefecţilor din judeţele pentru care a fost emisă avertizare cod galben să convoace comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă pentru a monitoriza evoluţia situaţiei hidro-meteorologice în zonele de risc.

18 afișări
Imaginea articolului MIRA cere convocarea CJSU în zonele avertizate cu cod galben

MIRA cere convocarea CJSU în zonele avertizate cu cod galben

Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a solicitat prefecţilor din 15 judeţe, respectiv Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, dar şi celui din Bucureşti, "convocarea Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru urmărirea evoluţiei situaţiei hidro-meteorologice, precum şi pentru supravegherea zonelor expuse la inundaţii, în vederea limitării eventualelor pagube", se arată într-un comunicat de luni al MIRA.

În calitate de preşedinţi ai Comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, prefecţii din cele 15 judeţe şi din Bucureşti au obligaţia să dispună ca la nivelul comitetelor locale să fie monitorizată evoluţia fenomenelor hidro-meteorologice pentru a putea interveni în timp util, în cazul în care situaţia o va impune.

Ministerul Mediului a avertizat, luni, cu cod galben de inundaţii 14 judeţe din ţară, unde de luni noapte şi până miercuri seară ploile prognozate de meteorologi şi topirea zăpezilor în urma temperaturilor ridicate ar putea duce la creşterea debitelor unor râuri până la depăşirea cotelor de atenţie.

"Ca urmare a precipitaţiilor însemnate cantitativ prevăzute pentru intervalul 14 - 15 aprilie 2008, combinate cu cedarea apei din stratul de zăpadă din zona montană, în intervalul 15 aprilie 2008 ora 03.00, 16 aprilie 2008 ora 18.00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice Olt (cursul superior şi afluenţii cursului inferior), Vedea, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova, Teleajen, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Suceava", se precizează în textul avertizării emise de hidrologi şi transmise, luni, de Ministerul Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici