MIRA trimite apă minerală şi motorină sinitraţilor din Suceava şi Iaşi

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) trimite apă minerală şi motorină pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundaţiile din judeţul Suceava şi Iaşi.

19 afișări
Imaginea articolului MIRA trimite apă minerală şi motorină sinitraţilor din Suceava şi Iaşi

MIRA trimite apă minerală şi motorină sinitraţilor din Suceava şi Iaşi (Imagine: Mediafax Foto)

MIRA a anunţat, vineri, că în judeţul Suceava vor fi trimise 30 de tone de motorină şi 12.000 de litri de apă minerală, iar în judeţul Iaşi, în localitatea Costeşti, 5.000 de litri de apă minerală, care se vor distribui cu sprijinul autorităţilor publice locale.

Potrivit MIRA, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, lucrătorii instituţiei au intervenit, alături de autorităţile locale, în judeţele Botoşani, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ şi Suceava pentru înlăturarea efectelor acestor fenomene meteorologice.

Botoşani

Conform situaţiei centralizate de joi, la ora 9.30, în judeţul Botoşani, în localităţile Vorona, Joldeşti, Tudora au fost inundate 74 de gospodării şi anexe, 110 hectare de teren agricol, 50 de hectare de păşuni şi fâneţe şi 100 de fântâni. Se circulă cu dificultate pe aproximativ 72 de kilometri de drumuri comunale, iar 40 de podeţe au fost distruse de ape.

Harghita

În judeţul Harghita, în localităţile Borsec, Corbu şi Bilbor, au fost inundate 25 de gospodării şi anexe, 7,5 hectare de păşuni şi fâneţe, un hectar de teren agricol, precum şi cinci drumuri comunale.

Iaşi

În judeţul Iaşi, în localităţile Iaşi, Paşcani, Buda, Târgu-Frumos, Giurgeşti, Pârcovaci, au fost inundate 208 gospodării şi anexe, 15 locuinţe avariate, 300 de fântâni afectate.

Maramureş

În judeţul Maramureş, în localităţile Şieu, Bistra, Borşa, au fost inundate 20 de locuinţe, 34 de gospodării şi anexe, 12 hectare de păşuni şi fâneţe. Au fost distruse cinci podeţe şi au fost afectate două punţi pietonale. Au mai fost afectate de inundaţii drumuri comunale, pe o distanţă de 16,8 kilometri, precum şi 1,5 kilometri de apărări de mal.

Neamţ

În judeţul Neamţ, în localităţile Boghicea, Doljeşti, Staniţa, au fost inundate 20 de locuinţe, 50 de gospodării, 140 de hectare de teren agricol, 60 de hectare de păşuni şi fâneţe. Au fost afectate patru fântâni, două podeţe, precum şi patru kilometri de drumuri judeţene şi 17 kilometri de drumuri comunale.

Suceava

În judeţul Suceava, au fost afectate 54 de localităţi, localitatea Săltioara fiind izolată. Au fost inundate 100 de locuinţe, 670 de gospodării, opt obiective socio-economice, 395 de hectare de ternuri agricole, 701 hectare de păşuni şi fâneţe şi 235 fântâni. Au mai fost afectate 30 de reţele de apă potabilă, 150 de reţele de canalizare, 65 de reţele de telefonie, două diguri, precum şi 113 poduri şi podeţe. Se circulă cu dificultate pe 35 de kilometri de judeţene blocate şi 67 de kilometri de drumuri comunale. De asemenea, există drumuri judeţene blocate pe o distanţă de 15 kilometri.

Două linii feroviare, Vama - Moldoviţa şi Gura Putnei - Falcău, sunt blocate şi se circulă cu dificultate între Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc.

În corpul acumulării nepermanente Horodnic 1 de pe pârâul Horodnic s-a format o breşă cu o lăţime de aproximativ zece metri, iar la acumularea Horodnic 2, situată în aval, apa trece peste coronament.

Digul de protecţie de pe râul Suceava situat în aval de podul rutier a cedat, inundând platoul hipermarketului Selgros.

În total, au fost evacuate 318 persoane, iar 126 au fost izolate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici