Mircea Cosma vrea să-şi exercite funcţia la CJ Prahova, Vlad Cosma, să meargă la Parlament

Preşedintele CJ Prahova Mircea Cosma şi fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, aflaţi sub control judiciar, cer eliminarea unor condiţii ale procurorilor, cel dintâi dorind să îşi exercite în continuare funcţia, iar fiul său arătând că riscă să îl întâlnească accidental pe Sebastian Ghiţă la Parlament.

241 afișări
Imaginea articolului Mircea Cosma vrea să-şi exercite funcţia la CJ Prahova, Vlad Cosma, să meargă la Parlament

Mircea Cosma vrea să-şi exercite funcţia la CJ Prahova, Vlad Cosma, să meargă la Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea şi Vlad Cosma au contestat la instanţa supremă controlul judiciar impus de procurorii DNA, în dosarul fraudării de fonduri europene în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, solicitarea lor fiind analizată la instanţa supremă.

Mircea Cosma, care, sub control judiciar, nu-şi poate exercita funcţia de preşedinte al CJ PRahova, solicită eliminarea acestei condiţii.

Vlad Cosma, care are interdicţie de a se întâlni cu Sebastian Ghiță, fiind vizat şi el în dosar, a arătat în solicitarea sa că face parte din acelaşi grup parlamentar cu acesta şi că sunt mari şanse să îl întâlnească accidental la Parlament.

Astfel, Vlad Cosma cere ca instanţa să lămurească modul în care el îşi poate îndeplini obligaţiile de parlamentar, în situaţia creată de condiţiile controlului judiciar în cazul său.

Mircea şi Vlad Cosma mai trebuie să respecte următoarele obligaţii sub control judiciar: să se prezinte la DNA Ploieşti, ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată DNA Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie de alte persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Şi deputatul Sebastian Ghiţă a contestat la instanţa supremă controlul judiciar impus de procurorii DNA. Plângerea acestuia urmează să fie analizată în 24 februarie.

Deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul Vlad Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, omul de afaceri Mihail Coman şi omul de afaceri Liviu Munteanu se află sub control judiciar în dosarul fraudării de fonduri europene în care cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă şi de Ilie Drăgan, director al SC Grossmann Engineering SRL.

Herţanu şi Ciorbă au contestat măsura arestului preventiv, magistraţii ICCJ urmând să dezbată cererile lor în 27 februarie.

Oamenii de afaceri Iulian Herţanu, Liviu Munteanu, Ilie Drăgan, Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă sunt acuzaţi că, prin firmele lor, au obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din Comarnic.

Contractul, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, a fost atribuit de către S.C. Hidro Prahova S.A. Ploieşti (societate cu capital integral de stat la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar) asocierii S.C. Grossman Engineering Group S.R.L. - S.C. Euro Construct Trading 98 S.R.L.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului şi au însuşit în interes propriu suma totală de 7.797.410 de lei, bani ridicaţi în numerar din conturi ale persoanelor juridice şi fizice, reprezentând un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineerig SRL către "partenerii" la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări.

Totodată, ar fi fost sustrasă de la plata către stat, prin practici evazioniste, suma de 2.515.293 lei - 1.509.176 de lei reprezentând TVA şi 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit.

În acelaşi dosar, deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care au fost plasaţi sub control judiciar, sunt acuzaţi că i-ar fi sprijinit pe cei patru să obţină acest contract, punând presiune şi exercitând ameninţări asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judeţean care derula proiectul european, pentru ca societăţile respective să primească contractul, să obţină prelungiri ale termenelor prevăzute în acesta şi să primească ilegal bani în timpul derulării proiectului.

Proiectul privind extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic a început în anul 2012 şi trebuia terminat anul trecut, termenul de finalizare fiind prelungit întrucât lucrările nu sunt gata, fiind oprite în decembrie 2014.

Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost asociat al SC Grossmann Engineering SRL alături de cetăţeanul german Grossmann Reinhold Karl şi de Liviu Munteanu, până în 7 mai 2014.

În Adunarea Generală de la acea dată s-a decis ca părţile sociale deţinute de Iulian Herţanu şi reprezentând 59,97% din capitalul social să fie cesionate către Liviu Munteanu. De asemenea, Iulian Herţanu i-a cesionat părţi sociale reprezentând 0,01% din capitalul social şi cetăţeanului german Grossmann Reinhold Karl. În aceste condiţii, la SC Grossmann Engineering SRL au rămas asociaţi doar Grossmann Reinhold Karl şi Liviu Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici