Mircea Lucescu a fost externat: Mă simt bine. Îmi pare rău că am lovit un tramvai care staţiona

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost externat, luni, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde se afla internat din 6 ianuarie, în urma unui accident rutier.

650 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu a fost externat: Mă simt bine. Îmi pare rău că am lovit un tramvai care staţiona

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform medicilor, Mircea Lucescu urmează să revină la un control vineri.

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk s-a declarat bucuros pentru faptul că a rămas să se trateze la Bucureşti şi a menţionat că în scurt timp se va întoarce pe terenul de fotbal.

"În primul rând aş vrea să mulţumesc colectivului de medici din acest spital, s-au comportat de o manieră excepţională şi profesionistă, cu foarte multă atenţie şi generozitate şi m-au ajutat să-mi revin într-un moment foarte greu. Sunt mulţumit că am ales să rămân să mă tratez aici, mă bucur foarte mult că am rămas în România. Dovadă că două săptămâni recuperarea a fost foarte bună. Sigur că trebuie să am grijă în continuare de ce voi face, dar în foarte scurt timp mă voi întoarce pe teren de fotbal. Mă simt bine în momentul de faţă, foarte bine", a declarat Lucescu, care a precizat că vineri va mai fi supus unui control, iar săptămâna viitoare va merge la echipa sa, Şahtior Doneţk.

Lucescu şi-ar fi dorit să nu existe atât de mult interes în privinţa acestui subiect, subliniind că a primit foarte multe mesaje de susţinere, ceea ce nu s-ar fi întâmplat nici dacă "ar fi câştigat Cupa Campionilor".

Tehnicianul susţine că a trecut foarte bine peste prima parte a recuperării şi speră să treacă la fel de bine şi peste a doua parte. "Au fost multiple fracturi, a fost extrem de periculos. Trebuie să am puţin grijă de mine, de contactul acesta cu aerul rece. Dar în rest mă simt foarte bine. Am făcut eforturi multe în această perioadă, cred că am avut şi foarte multă voinţă", a afirmat Lucescu.

Întrebat dacă va mai conduce după acest accident, Lucescu a răspuns: "Da, de ce nu ? Cu accidentul... Îmi pare rău că am lovit un tramvai care staţiona".

Managerul Spitalului de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, a declarat că recuperarea lui Mircea Lucescu va dura o lună, o lună şi jumătate. "Cred că în jur de o lună, o lună şi jumătate este perioada normală de recuperare. Trebuie să facă kinetoterapie şi tot felul de exerciţii fizice. Lucruri normale, nimic excepţional. În principiu va mai face încă un set de analize. Ca restricţii, deocamdată să evite aerul rece. De zburat cu avionul, o poate face", a spus Cârstoiu.

Cătălin Cârstoiu a afirmat că decontul pentru tehnicianul lui Şahtior Doneţk va fi gata vineri. "Se face un decont care va da o sumă totală a spitalizării, iar acest decont va fi gata pe vineri, cu tot ce a însemnat inclusiv costurile de astăzi. Costul va fi integral plătit de pacient" a precizat Cârstoiu.

Întrebat dacă ştie de faptul că patronul clubului Şahtior Doneţk, miliardarul Rinat Ahmetov, doreşte să ajute financiar Spitalul Universitar de Urgenţă, Cârstoiu a răspuns: "Nu am nicio informaţie în sensul ăsta. A fost o vizită cu un semicaracter şi privat şi oficial, undeva la mijloc. A fost o vizită normală, o întâlnire normală. Cinstit, nu ar fi singurul care ne ajută pe noi, Spitalul Universitar. Dacă ne va ajuta va fi o plăcere pentru noi, deoarece pacienţii vor beneficia".

Mircea Lucescu a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) în 6 ianuarie, cu fracturi ale coastelor, în urma unui accident rutier, fiind operat două zile mai târziu.

Patronul grupării Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, l-a vizitat pe Mircea Lucescu la SUUB de două ori, în 8 şi 15 ianuarie. Ahmetov a spus că oricât de mult şi-ar dori să-l ia acasă imediat pe Lucescu, va ţine cont de decizia medicilor.

Mircea Lucescu a declarat, joi, pentru site-ul oficial al grupării ucrainene, că după ce se va recupera în urma accidentului auto în care a fost implicat la începutul anului, va reveni la volanul unor maşini.

Lucescu s-a arătat emoţionat de faptul că în Doneţk au apărut panouri de publicitate stradală cu chipul său şi cu mesaje de încurajare. "Pe bune? Nu ştiam. Să fiu sincer, este emoţionant. Vă mulţumesc frumos", a adăugat Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici