Mircea Toader, despre românii morţi în frig: Unul era în maşină, restul au băut şi au adormit acolo

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni seară, referindu-se la românii morţi în ultima perioadă din cauza frigului, că doar unul dintre aceştia a decedat în maşină, iar restul "a băut şi a dormit acolo".

1900 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader, despre românii morţi în frig: Unul era în maşină, restul au băut şi au adormit acolo

Mircea Toader, despre românii morţi în frig: Unul era în maşină, restul au băut şi au adormit acolo (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

El a făcut aceste declaraţii, într-o emisiune la Realitatea TV, în contextul discuţiilor despre modul în care autorităţile au intervenit pentru deszăpeziri.

"Din 80 de oameni sau 64 câţi au murit (...) unul singur a murit în maşină, restul a murit şi a adormit acolo", a spus Toader.

UIterior, la o altă televiziune, el a declarat că singurul lucru pe care l-a spus a fost că printre cei morţi au fost şi oameni ieşiţi de la cârciumi.

"Eu am spus ca înte cei 70 şi ceva de morţi au fost şi oameni pe care i-a găsit la marginea drumului, ieşind din cârciumi", a spus Toader.

În România au murit în total 74 de oameni prin hipotermie severă de la avertizarea de Cod galben de ger, emisă de meteorologi, până luni, majoritatea vicimelor fiind găsite în spaţii libere, şase dintre cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici