Miron Cozma consideră că este mediatizat excesiv şi cu ostilitate

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, le cere jurnaliştilor să-i respecte viaţa privată, acesta declarându-se surprins faţă de interesul excesiv manifestat de către reprezentanţii mass-media faţă de persoana sa.

2 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma consideră că este mediatizat excesiv şi cu ostilitate

Miron Cozma consideră că este mediatizat excesiv şi cu ostilitate

Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului a trimis, prin fax, o scrisoare deschisă adresată de Miron Cozma reprezentanţilor mass-media, prin intermediul căreia fostul lider de sindicat încearcă să diminueze „presiunea constantă din ultima vreme” exercitată de jurnalişti asupra sa şi a familiei sale.

”Mărturisesc că sunt surprins de acest interes al presei, mai ales că el nu s-a arătat atât de mare în perioada în care am fost închis, perioada în care am avut multe de spus. Doar câteva posturi de televiziune s-au arătat interesate de situaţia mea, dar interviurile pe care le-au realizat cu mine au fost prezentate într-o manieră ostilă. Aceste interviuri au fost însoţite, de regulă, de imagini de la evenimentele din iunie 1990, evenimente în care, după cum ştiţi, Miron Cozma nu are nicio vină, aşa cum au constatat şi procurorii, care m-au audiat exclusiv în calitate de martor”, se arată în faxul citat.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului îşi manifestă surprinderea şi faţă de faptul că reprezentanţii mass-media nu au fost la fel de interesaţi şi de campania iniţiată de mai multe organizaţii internaţionale pentru eliberarea sa şi a celorlalţi lideri de sindicat încarceraţi

”Presa nu s-a arătat interesată că, în România, aflată în Uniunea Europeană acum, mai sunt trei lideri sindicali în închisoare, Constantin Creţan, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, cu toţii având probleme grave de sănătate. Presa nu s-a arătat interesată deloc de faptul că un lider sindical, Ionel Ciontu, a murit în închisoare din cauze necunoscute. Organizaţiile de peste hotare, în frunte cu Acordul Internaţional al Muncitorilor, luptă în continuare pentru a afla cauzele morţii fostului meu coleg. Presa nu s-a arătat interesată că, la aproape un an de la moartea lui Ionel Ciontu, încă nu s-au dat publicităţii rezultatele autopsiei”, se mai arată în scrisoarea deschisă adresată de Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor a „atras atenţia” jurnaliştilor că va accepta să mai vorbească în faţa presei numai atunci când reprezentanţii mass-media vor fi interesaţi şi de problemele legate de activitatea sa şi nu numai de cele legate de viaţa lui privată, pe care nu doreşte să o mediatizeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici