Miron Cozma: Fiul meu nu este vinovat, nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are firmă

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a ajuns, marţi seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, unde este audiat fiul său, Dan Cozma, într-un dosar de evaziune fiscală, el spunând că acesta este nevinovat şi că nu avea cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are nicio firmă.

469 afișări
Imaginea articolului Miron Cozma: Fiul meu nu este vinovat, nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are firmă

Miron Cozma (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Fostul lider al minerilor Miron Cozma a încercat, marţi seară, timp de o jumătate de oră, să intre în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, unde este audiat fiul său, el arătând o legitimaţie de "consilier la Drepturile Omului" şi spunând că este în control, însă nu i s-a permis accesul.

"Conform acestei legitimaţii, sunt consilier la Drepturile Omului, pe verso scrie clar că am drept de control asupra instituţiilor statului. Vreau să văd dacă într-adevăr drepturile fiului meu, care întâmplător este fiul meu, sunt respectate, nu mi s-a permis. Normal că o să dau instituţia în judecată şi pe cei care nu mi-au permis să intru. Sunt în control, repet. Vă rog să citiţi ce scrie aici, că am dreptul de control. Nu m-au dat afară, mi s-a spus că trebuie să fiu invitat. Mai nou trebuie să fii invitat în România. Nu ştiu despre ce este vorba, nu ştiu din ce cauză este reţinut fiul meu. Nimeni nu spune nimic. Fiul meu este un tip modest, un tip corect, care are 32 de ani şi până la ora asta nu a avut nicio problemă cu legea. Nici nu a venit să se dea mare, ca alţii, că e fiul lui Miron Cozma, prin Timişoara. Nu aţi auzit de escapade ca ale altora", le-a spus Miron Cozma jurnaliştilor, la plecarea de la sediul Parchetului.

Fostul lider al minerilor a susţinut că audierile fiului său în dosarul de evaziune fiscală sunt din cauză că a început campania electorală şi că actuala putere vrea să îl intimideze.

"A început campania electorală înainte de termen. Unii cred că mă pot intimida sau impresiona cu chestiunile astea. E o intimidare din partea puterii, bănuiesc, pentru că ei cred că mă vor speria cu chestiunea asta şi cred că voi renunţa la proiectul pe care l-am început. Nu, nici vorbă. Repet, vă rog sa întrebaţi specialiştii. Pentru a exista evaziune fiscală trebuie să existe firmă. Nu există firmă. Deci despre ce evaziune fiscală vorbim?", a spus Miron Cozma.

Miron Cozma sosise, marţi seară, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, fostul lider al minerilor declarând că Dan Cozma este nevinovat.

"Fiul meu nu este vinovat de nimic. Nu are cum să facă evaziune fiscală pentru că nu are nicio firmă. Soţia lui deţine o firmă", a declarat Miron Cozma la intrarea în sediul Parchetului.

Dan Cozma este audiat de procurori şi la ora transmiterii acestei ştiri, într-un dosar care vizează evaziunea fiscală.

Procurorii au făcut nouă percheziţii, iar o alta este în desfăşurare, în cazul persoanelor cercetate la Timişoara într-un dosar de evaziune fiscală, între care se află şi Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, iar potrivit Parchetului ICCJ până acum nu au fost dispuse măsuri preventive.

Potrivit unui comunicat al Parchetului instanţei supreme, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş fac cercetări pentru infracţiuni economice, respectiv evaziune fiscală, spălare de bani, în cazul mai multor persoane - cetăţeni români şi italieni.

"În cursul acestei zile, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au fost făcute nouă percheziţii, fiind în curs de derulare încă o percheziţie. De asemenea, sunt audiate mai multe persoane, nefiind dispuse până în prezent măsuri preventive, astfel că informaţiile vehiculate în presă privind reţinerea fiului lui Miron Cosma nu corespund realităţii", se precizează în comunicatul instanţei supreme.

Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a fost dus la audieri, marţi, de poliţiştii de la Brigada de Combatare a Crimei Organizate din Timiş, fiind cercetat într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul este de aproximativ un milion de euro.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Ion Braşoveanu, în acest dosar mai sunt cercetate alte nouă persoane, majoritatea cetăţeni italieni.

"Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, este audiat de procurori la această oră, alături de alte nouă persoane, într-un dosar de evaziune fiscală", declara Ion Braşoveanu.

Potrivit acestuia, Dan Cozma ar fi făcut parte dintr-o reţea care aducea în România marfă contrafăcută sau fără acte şi care provenea din China.

Sursa citată a menţionat că prejudiciul este de aproximativ un milion de euro.

Marţi dimineaţă, la Lipova, în judeţul Arad, a fost oprit un TIR încărcat cu marfă care venea din Ungaria, însă nu avea documente însoţitoare. Autotrenul a fost descărcat la sediul Vămii din Timişoara, iar şoferul a fost dus şi el la audieri.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, reţeaua funcţiona de aproape un an. Membrii filierei valorificau tot ce se putea vinde pe piaţă, de la haine la obiecte sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici