Miros puternic de gaz pe o stradă din Botoşani. Mai mulţi locuitori şi-au părăsit locuinţele

Pompierii din Botoşani au fost alertaţi, luni seara, după ce locuitorii de pe strada Puşkin din oraş au simţit miros puternic de gaz. Şase persoane, din cele 25 care stau acolo, şi-au părăsit deja locuinţele, iar autorităţile încă nu au aflat natura gazului şi de unde provine acesta.

98 afișări
Imaginea articolului Miros puternic de gaz pe o stradă din Botoşani. Mai mulţi locuitori şi-au părăsit locuinţele

Miros puternic de gaz pe o stradă din Botoşani. Mai mulţi locuitori şi-au părăsit locuinţele

Potrivit ISU Botoşani, pompierii au fost sesizaţi, prin 112, despre mirosul de gaz din zona străzii Puşkin.

„Am fost anunţaţi prin Sistemul Naţional pentru Apel Unic de Urgenţă 112 cu privire la faptul că în muncipiul Botoşani, în zona străzii Puşkin, se simte un miros persistent de gaz în zona canalizărilor. (...) A fost evaluată situaţia, au participat şi cei de la operatorul de gaz, precum şi cei de la compania de apă. Deocamdată nu a fost identificată natura gazului prezent în zona respectivă. În momentul de faţă, valoarea este mai scăzută decât atunci când am fost solicitaţi, dar se mai simte mirosul respectiv", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihail Cristian Amarandei, inspectorul şef al ISU Botoşani.

În zonă intervin echipaje ale ISU Botoşani, dar şi un echipaj CBRN de la ISU Suceava. Au fost sesizate şi Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia de Sănătate Publică, iar echipaje de poliţie şi jandarmi au fost solicitate pentru securizarea zonei şi fluidizarea traficului. Pe stradă locuiesc 14 familii, 21 de adulţi şi 4 copii.

„Deja un număr de şase persoane, toate adulte, au părăsit locuinţele. Au unde să se deplaseze, au cunoştinţe sau prieteni în municipiul Botoşani şi se vor deplasa la acestea pentru mai multă siguranţă. Noi monitorizăm situaţia şi vrem să identificăm natura gazului", a mai spus Mihail Cristian Amarandei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
miros,
gaz,
evacuaţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici