Miss Franţa: feministele, învinse. Înaltimea minimă nu este discriminare, a decis instanţa

Asociaţia „Osez le feminisme” a protestat faţă de condiţia pusă la un concurs de frumuseţe, dar n-a avut câştigat de cauză la procesul intentat.

1509 afișări
Imaginea articolului Miss Franţa: feministele, învinse. Înaltimea minimă nu este discriminare, a decis instanţa

Miss Franţa: feministele, învinse. Înaltimea minimă nu este discriminare, a decis instanţa

Organizatorii Miss France au dreptul de a cere candidatelor să aibă cel puţin 1,70 metri înălţime, spune o sentinţă a instanţei. Protestele feministelor au fost respinse: potrivit curţii de arbitri din Bobigny, lângă Paris, concursul Miss Franţa nu încalcă Codul Muncii cu reguli discriminatorii.

Instanţa a dat dreptate organizatorii şi a respins acuzaţiile formulate de asociaţia Osez le feminisme, care în octombrie 2021 se adresase justiţiei în numele a trei candidaţi respinşi pentru că nu îndeplineau criteriile cerute.

Asociaţia feministă „ia act de o decizie intolerabilă care face ca un proces de selecţie discriminatoriu şi ilegal să continue” şi studiază posibilitatea de a face recurs. „Conform regulamentului, un candidat trebuie să aibă cel puţin 1,70 metri înălţime, să nu fumeze sau să bea alcool în cârciumi”, se scrie în condiţiile de concurs.

De asemnea, sunt acceptate tatuajele şi dacă persoana candidată este căsătorită sau divorţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici