Mită inedită: Un poliţist i-a cerut unui şofer care a parcat neregulamentar brânză de 100 de lei

Un angajat al Poliţiei Locale din Slobozia a cerut unui şofer 200 de lei sau o sută de lei şi brânză în valoare de o sută de lei, pentru a nu-l amenda după ce a parcat neregulamentar, acesta fiind arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant delict în timp ce primea banii.

587 afișări
Imaginea articolului Mită inedită: Un poliţist i-a cerut unui şofer care a parcat neregulamentar brânză de 100 de lei

Mită inedită: Un poliţist i-a cerut unui şofer care a parcat neregulamentar brânză de 100 de lei (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie transmis, luni, agenţiei MEDIAFAX, şoferul a sesizat anchetatorii cu privire la faptul că, în 19 aprilie, Ţ.C., angajat al Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, i-a întocmit un proces-verbal cu avertisment pentru că a parcat neregulamentar, spunându-i însă că, dacă nu îi aduce 200 de lei sau o sută de lei şi brânză în valoare de o sută de lei, îi va întocmi un alt proces-verbal prin care îl va sancţiona contravenţional cu amenda maximă de 700 de lei.

Cei doi au convenit să se întâlnească a doua zi, după ce şoferul i-a spus că nu are banii pretinşi.

În urma denunţului, angajatul Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia a fost prins, în 20 aprilie, în timp ce primea de la şofer cei 200 de lei ceruţi.

Bărbatul a fost ulterior arestat preventiv pentru zece zile, fiind acuzat de luare de mită.

Activităţile procedurale în această cauză au fost efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici