Miting de protest faţă de triplarea taxei auto (Video)

Sute de şoferi care au maşini neînmatriculate au protestat, vineri, faţă de triplarea taxei de poluare auto.

86 afișări
Imaginea articolului Miting de protest faţă de triplarea taxei auto (Video)

Miting de protest faţă de triplarea taxei auto, la Severin (Imagine: Mediafax Foto)

Severin: Circa 200 de şoferi au participat la miting

Marşul de protest a pornit în jurul orei 10.00 pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, prin faţa sediului Direcţiei Finanţelor Publice şi a sediului Primăriei, claxonând şi având pancarte cu lonzinci precum "Jos taxa!", "Taxa nesimţirii".

Şeful Inspectoratului de Jandarmi Mehedinţi, Vasile Erceanu a declarat că mai multe echipaje de jandarmi au asigurat ordinea şi liniştea publică pe durata protestului pentru a nu se crea blocaje în trafic.

De asemenea, potrivit subinspectorului Claudiu Bebec de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi, trei echipaje de Poliţie au însoţit maşinile pe parcursul protestului.

Protestul şoferilor, care au cerut eliminarea taxei auto de poluare, a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Zeci de şoferi au protestat la Constanţa

Aproximativ 70 de şoferi, taximetrişti şi dealeri auto au participat, cu maşinile, la un miting organizat pe trei bulevarde din municipiu.

Marşul de protest a pornit din staţiunea Mamaia, la ora 12.00, traseul fiind Bulevardul Mamaia - Bulevardul Aurel Vlaicu - Bulevardul Tomis, până în faţa Prefecturii Constanţa.

Maşinile din coloană au fost însoţite de autoturisme ale Poliţiei Rutiere Constanţa, iar în principalele intersecţii de pe traseu s-au aflat poliţişti pentru a asigura fluenţa traficului. Maşinile au străbătut traseul până la Prefectură cu viteză mică, cu farurile aprinse şi claxonând.

Protestatarii s-au oprit în faţa Prefecturii Constanţa, unde au scandat "Jos taxa auto”, iar pe autoturisme au fost amplasate bannere pe care erau scrise diverse mesaje, precum: "Libertate comerţului auto", "Fără discriminare, jos taxa", "Hoţie pe faţă – Jos taxa!".

Reprezentanţii şoferilor s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Dănuţ Culeţu, căruia i-au înmânat o petiţie pentru anularea taxei de poluare pentru maşinile second-hand. Prefectul le-a transmis şoferilor că va trimite petiţia la Guvern.

Şi la Ploieşti au protestat câteva zeci de şoferi

Potrivit şefului Poliţiei Comunitare Ploieşti, Carmen Gheorghe, mitingul de protest a fost autorizat, documentul prin care acest protest s-a desfăşurat legal fiind solicitat de către o persoană fizică, nu de către importatori de maşini second-hand.

Şoferii s-au întâlnit în jurul orei 12.00 la Liceul de Chimie din cartierul de sud al Ploieştiului şi au plecat pe traseul Gara de Sud-centru-Nord, până la ieşirea spre Câmpina, circulând în coloană pe principala arteră rutieră din oraş.

Pe tot traseul, şoferii au fost însoţiţi de către echipaje ale Poliţiei Rutiere, Jandarmeriei şi Poliţiei comunitare, protestul desfăşurându-se fără incidente.

Aproximativ o sută de şoferi au protestat la Târgu Mureş

Protestul, care a durat aproximativ o oră, a avut loc în faţa Sălii Polivalente întrucât Primăria municipiului nu a permis desfăşurarea marşului cu maşini în centrul oraşului.

Cei aproximativ o sută de participanţi la protest au strigat "Jos taxa!", "Jos comuniştii!", "Suntem europeni" şi "Nu vă fie frică, Tăriceanu pică".

După încheierea mitingului de la Sala Polivalentă, o delegaţie a protestatarilor a mers la Prefectură pentru a înmâna o petiţie reprezentanţilor instituţiei.

Citeşte şi:

Vezi aici cât va fi taxa auto pentru maşinile rulate (Video)

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Taxa auto ar putea depăşi valoarea de achiziţie, în anumite cazuri

Taxa auto a fost triplată luni, odată cu publicarea în MO

Guvernul triplează taxa auto pentru toate maşinile rulate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici