Miting în faţa Prefecturii Covasna: Mii de maghiari se vor aduna pentru "a apăra steagul secuiesc"

Mii de maghiari din judeţul Covasna sunt aşteptaţi, joi, la un miting în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe, pentru "a apăra steagul secuiesc", iar primii 500 de participanţi vor primi în dar din partea UDMR Covasna câte un astfel de steag.

219 afișări
Imaginea articolului Miting în faţa Prefecturii Covasna: Mii de maghiari se vor aduna pentru "a apăra steagul secuiesc"

Miting în faţa Prefecturii Covasna: Mii de maghiari se vor aduna pentru "a apăra steagul secuiesc" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată în faţa sediului Prefecturii Covasna, unde filiala UDMR a amplasat un panou cu inscripţia "Terra Siculorum", că Uniunea va organiza, joi după-amiază, o acţiune pentru "apărarea steagului secuiesc".

"Joi, 8 noiembrie, la ora 16.00, am chemat şi o să chemăm în faţa Prefecturii Covasna cetăţenii din Sfântu Gheorghe şi din judeţ, ca să apărăm steagul nostru naţional, steagul secuiesc. Primii 500 de participanţi vor primi câte un steag secuiesc în dar, pe care îi rugăm să îl ducă acasă şi să îl pună pe balcon ori pe casele lor, ca să se vadă că nu numai politicienii, ci şi cetăţenii vor acest lucru", a afirmat Tamas.

Liderul UDMR Covasna a spus că la această acţiune sunt aşteptaţi mii de maghiari din tot judeţul, care vor protesta cu steagul secuiesc în mână.

UDMR Covasna a amplasat, luni, în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe, un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum", în semn de protest faţă de acţiunile prefectului Codrin Munteanu.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, i-a cerut recent prefectului de Covasna, Codrin Munteanu, să le ceară scuze public secuilor după ce acesta a comparat, într-o plângere, steagul secuiesc cu cel al unui club de fotbal sau al unui producător de automobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici