Miting pentru normalitate al Noii Drepte, la Bucureşti şi Timişoara - GALERIE FOTO

Aproximativ 150 de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul pentru normalitate organizat de Noua Dreaptă în semn de protest faţă de Parada diversităţii Gayfest programată să se desfăşoare de la ora 17.00 în Capitală.

128 afișări
Imaginea articolului Miting pentru normalitate al Noii Drepte, la Bucureşti şi Timişoara - GALERIE FOTO

Miting pentru normalitate al Noii Drepte, la Bucureşti şi Timişoara - GALERIE FOTO (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Marşul se desfăşoară pe traseul Ateneul Român - Calea Victoriei, până la Dealul Mitropoliei.

Participanţii la miting, care au plecat la 11.30 de la Ateneul Român, au drapele naţionale şi steaguri cu însemnele organizaţiei. Ei scandează "vrem normalitate, nu diversitate", "gay pe stradă, curve în Parlament", românii sunt curaţi, nu homosexuali spurcaţi", "România nu-i Sodoma".

De asemenea, protestatarii au cântat "Basarabia, pământ românesc".

Şi la Timişoara circa 70 de persoane, membre ale Organizaţiei Noua Dreaptă, au participat sâmbătă la un marş prin centrul municipiului, în semn de protest faţă de Parada diversităţii Gayfest care va avea loc la Bucureşti.

Manifestanţii s-au strâns în jurul orei 13.00 în Parcul Doina din Timişoara, de unde au pornit într-un marş până la Catedrala Mitropolitană din municipiu.

Participanţii la marş au purtat steaguri tricolore şi steaguri negre. Ei au scandat "România nu-i Sodoma", "Nu vrem să fim un neam de poponari" şi "Salvaţi familia tradiţională".

Potrivit liderului Organizaţiei Noua Dreaptă Timiş, Goran Mrakici, marşul este unul de solidaritate cu manifestaţia similară anti homosexualitate de la Bucureşti.

"Este un miting de solidaritate cu acţiunea colegilor noştri de la Bucureşti, care au organizat un marş anti homosexualitate. Din păcate, astăzi (sâmbătă - n.r.) la Bucureşti are loc o paradă gay", a spus Mrakici.
Mrakici a afirmat că marşul a fost autorizat de Primăria Timişoara şi a durat până în jurul orei 14.00, când s-a încheiat fără incidente, punctul final al manifestării fiind Catedrala Mitropolitană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici