Miting pentru susţinerea comisarului şef Traian Berbeceanu, în Deva: Peste 100 de persoane au participat

Peste 100 de persoane au participat, duminică după-amiază, la un miting pentru susţinerea fostului şef al DIICOT Alba Iulia Traian Berbeceanu, în faţa sediului DIICOT Hunedoara, la acţiune fiind prezentă şi soţia comisarului şef.

641 afișări
Imaginea articolului Miting pentru susţinerea comisarului şef Traian Berbeceanu, în Deva: Peste 100 de persoane au participat

Traian Berbeceanu (Imagine: Remus Suciu/ Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului DIICOT Hunedoara din Deva pentru a treia duminică, iar pentru prima dată la acţiune a participat şi soţia lui Traian Berbeceanu, Gabriela.

"Am fost la soţul meu în acestă săptămână şi vă pot spune că e la fel de determinat să facă tot ce îi stă în putinţă pentru ca adevărul să iasă la iveală. Până acum eu nu am participat la proteste pentru că m-am gândit să nu se interpreteze că instig, însă mi-am dat seama că e dreptul meu de cetăţean să particip la o adunare", a declarat soţia fostului şef al DIICOT Alba Iulia.

Printre manifestanţi s-au aflat poliţişti, rude ale acestora, dar şi persoane simple care nu au nicio legătură cu cazul şi care s-au declarat impresionate de activitatea lui Berbeceanu.

Participanţii au afişat fotografii ale comisarului şef şi mesajul "Eliberaţi-l! Traian Berbeceanu nu e un pericol pentru ordinea publică!".

Protestul nu a fost autorizat.

Duminica trecută, peste 150 de persoane au organizat un miting de susţinere a fostului şef al DIICOT Alba Iulia Traian Berbeceanu, în faţa sediului DIICOT Hunedoara. O acţiune similară a avut loc şi la Alba Iulia, unde aproximativ 30 de persoane au participat, în parcarea din faţa sediului DIICOT, la un miting de susţinere pentru Traian Berbeceanu, unii dintre participanţi purtând tricouri cu mesajul "Respect, Traian Berbeceanu!".

Fostul şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci, au mai fost arestaţi Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, cercetaţi în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au stabilit că Traian Berbeceanu i-a ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii grupării infracţionale. Acesta i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Dosarul în care Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici