Mitingul de la Cotroceni s-a încheiat, delegaţia sindicaliştilor discută cu trei consilieri

Mitingul de la Palatul Cotroceni s-a încheiat, marţi, în jurul orei 14.00, fără incidente, o delegaţie a sindicaliştilor fiind încă la discuţii cu trei consilieri prezidenţiali, dintre care unul pe probleme de educaţie.

25 afișări
Imaginea articolului Mitingul de la Cotroceni s-a încheiat, delegaţia sindicaliştilor discută cu trei consilieri

Mitingul de la Cotroceni s-a încheiat, delegaţia sindicaliştilor discută cu trei consilieri (Imagine: Gabriel Cotroceni/Mediafax Foto)

Aproximativ 1.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, de la ora 12.30.

Cadrele didactice, afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret", au venit din majoritatea judeţelor ţării.

Protestatarii i-au dedicat preşedintelui Traian Băsescu o broşură numită "Omagiu", în care i-au amintit promisiunile făcute din 2004 până în prezent. De asemenea, sindicaliştii din învăţământ i-au solicitat lui Traian Băsescu demiterea premierului Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Danier Funeriu.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat la protest că îi pare rău pentru momentele prin care trece preşedintele, dar sindicaliştii au venit la Cotroceni pentru că Traian Băsescu este şi preşedinte, şi premier, şi reprezentantul Parlamentului.

"Îi cerem să-i dea afară pe Emil Boc şi Daniel Funeriu, pentru că ne-au adus în această stare. Cerem demiterea celui mai infatuat ministru al Educaţiei, care-şi trimite copiii la şcoli în străinătate. Îl acuzăm pe Traian Băsescu că de la el au plecat toate necazurile noastre. El a zis «Daţi afară intelectualii! Tăiaţi salariile intelectualilor!». A avut nevoie de noi doar la urne", a spus Isvoranu.

O delegaţie a sindicaliştilor de la Spiru Haret şi FEN a intrat, marţi, la prânz, în Palatul Cotroceni, pentru a lăsa un memoriu cu revendicările protestarilor şi o urnă cu fluturaşi de salarii ale unora dintre sindicalişti. Aceste discuţii continuă la ora transmiterii acestei ştiri.

Aproximativ 1.500 de cadre didactice afiliate la Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret" au protestat la Palatul Cotroceni, cerând salarii decente şi stoparea disponibilizărilor din sistemul educaţiei.

Ministrul Muncii, Ioan-Nelu Botiş, a discutat, la sediul MMFSP, cu reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Învǎţǎmant Spiru Haret, ai Federaţiei Educaţiei Naţionale şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învǎţǎmant în legătură cu revendicǎrile lor.

La finalul întâlnirii, Botiş a ieşit în mijlocul sindicaliştilor FSLI care protestau la Ministerul Muncii, fără a le prezenta însă soluţii concrete la problemele lor.

O altă delegaţie a sindicaliştilor discută la Ministerul Educaţiei cu Daniel Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici