MITINGUL din Piaţa Victoriei: Un protestatar, ridicat şi dus la secţie pentru că a forţat dispozitivul jandarmilor

Un protestatar care a forţat dispozitivul de jandarmi de la mitingul din Piaţa Victoriei a fost ridicat de către forţele de ordine, pentru a fi condus la secţie şi identificat.

3477 afișări
Imaginea articolului MITINGUL din Piaţa Victoriei: Un protestatar, ridicat şi dus la secţie pentru că a forţat dispozitivul jandarmilor

Un protestatar, ridicat şi dus la secţie pentru că a forţat dispozitivul jandarmilor

Forţele de ordine au ridicat un protestatar din Piaţa Victoriei, care forţa cordonul de jandarmi prezent în zona dinspre bulevardul Iancu de Hunedoara. Acesta va fi dus la secţie pentru identificare şi sancţiune, arată Jandarmeria Capitalei.

Mii de oameni s-au strâns, potrivit organizatorilor, în Piaţa Victoriei, pentru un nou protest, iar mulţi au venit echipaţi cu măşti de protecţie în cazul în care forţele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare. În piaţă se află şi liderul PNL, Ludovic Orban, care şi-a adus, de asemenea, o mască.

Unii protestatari au oferit flori jandarmilor care, la rândul lor, le-au înmânat doamnelor prezente la miting. Brigada Rutieră informează că a fost restricţionat şi traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană.

Zeci de mii de oameni se află, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei pentru a participa la un nou miting, însă numărul lor este în creştere deoarece protestatarii continuă să vină. Jandarmeria a precizat că persoanele asupra cărora planează suspiciuni sau care au bagaje voluminoase vor fi percheziţionate.

„N-aveţi voi atâta gaz câtă durere avem noi”, „Liviu, nu uita, aici nu-i Dragneţia”, „Demisia Guvernului” sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele protestatarilor. Mulţi dintre aceştia au venit pregătiţi cu măşti de protecţie în cazul în care izbucnesc noi violenţe şi forţele de ordine vor folosi gaz lacrimogen.

Circulaţia a fost restricţionată, sâmbătă seară în zona Piaţa Victoriei, anunţă Brigada Rutieră, măsura fiind dispusă din cauza protestatarilor care, la ora transmiterii ştirii, încep să se strângă pentru un nou miting.

În zona Piaţa Victoriei se aplică, potrivit Brigăzii Rutiere, următoarele restricţii de circulaţie: deviere pe bulevardul Iancu de Hunedoara prin pasaj, se deviază traficul de la Statuia Aviatorilor către Piaţa Victoriei, se aplică deviere de la strada Ion Mincu cu Şoseaua Kiseleff către Piata Victoriei, se restricţionează traficul pe strada Buzesti către Piaţa Victoriei.

De asemenea, potrivit sursei citate, nu se mai permite viraj stânga prin centrul pieţei, către şoselele Nicolae Titulescu şi Ion Mihalache. Se circulă pe strada Lascăr Catargiu prin faţa sediului Guvernului către statuia Aviatorilor. Este restrictionat şi traficul pe strada Paris spre Piaţa Victoriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici