Video Mitinguri de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi, în mai multe oraşe ale ţării

Mitinguri de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi au loc, vineri seara, în mai multe oraşe ale ţării. Cei mai mulţi oameni au ieşit în stradă la Sibiu, unde mărşăluiesc 1.000 de persoane, în timp ce la Timişoara oamenii cer alegeri anticipate.

2203 afișări

Aproximativ 1.000 de oameni mărşăluiesc, vineri seara, pe străzile Sibiului, pentru a o susţine pe Laura Codruţa Kovesi şi cer demisia Guvernului, considerând că ceea ce i se întâmplă fostului procuror şef DNA reprezintă acţiuni de intimidare.

Sibienii s-au întâlnit în jurul orei 18.00 în Piaţa Mare, purtând steaguri tricolore pe care au scris mesaje de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi. De asemenea, oamenii au adus pancarte pe care au scris mesaje pro-Kovesi.

Susţinătorii Codruţei Kovesi au scandat „Codruţa nu uita, Sibiu-i de partea ta”, „Tudorele fă ceva! Dă-ţi demisia!”, „Jos Tudorel, Codruţa la Guvern” sau „Vrem Codruţa la Bruxelles”.

De asemenea, oamenii au scandat şi împotriva Guvernului şi a liderilor PSD şi ALDE, considerând că acţiunile din justiţie din ultima perioadă reprezintă acte de intimidare la adresa fostului procuror şef DNA.

În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marş pe străzile Sibiului şi vor trece prin faţa instanţelor din Sibiu, de unde a plecat Laura Codruţa Kovesi când a fost numită în funcţia de procuror general al României, în 2006.

La protestul de la Sibiu participă şi liderul USR, Dan Barna.

La Cluj-Napoca protestează peste 300 de persoane, pentru a dua zi consecutiv, faţă de ceea ce ei numesc „intimidările Guvernului” la adresa fostului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Participanţii la mitingul de vineri din Piaţa Unirii au pancarte cu mesaje precum "Refuzăm să fim conduşi de oameni necinstiţi, cu condamnări penale pentru furt de voturi şi furt din banii cetăţenilor", "Jos Guvernul - Clujul dă exemplu" sau "M-am băgat la somn în 2019 şi m-am trezit în 1989".

Ei au scandat "Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta", "Justiţie nu corupţie", "Kovesi pentru toţi să scăpăm ţara de hoţi", "Vrem UE nu PSD", "Vrem anticipate" şi "Jos Guvernul".

Unul dintre protestatari a declarat că justiţia este „maltratată pentru ca un grup de infractori să nu facă închisoare”.

„Luptăm alături de Laura Codruţa Kovesi pentru un stat de drept, suntem alături de ea şi protestăm faţă de intimidările la care este supusă", a spus acesta.

Anunţul că Laura Codruţa Kovesi a plecat vineri la Bruxelles a fost întâmpinat cu aplauze, iar unul dintre cei prezenţi a spus că se vede clar că a fost vorba despre un dosar comandat politic.

În centrul Timişoarei sunt peste 200 de persoane care îşi arată arăta susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi.

Mitingul de susţinere a Laurei Codruţa Kovesi intitulat “Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi” a fost anunţat pe Facebook. În total, peste 200 de persoane au venit în Piaţa Victoriei din Timişoara, vineri seara, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Laura Codruţa Kovesi.

Manifestanţii au ţinut în mâini steaguri tricolore, precum şi pancarte cu mesaje precum “PSD nu e România”, “PSD Mafia” sau “Noi suntem de partea ta”. De asemenea, timişorenii adunaţi în centrul oraşului au scandat lozinci ca “Europa”, “Afară cu javrele din ţară”, “Kovesi, nu uita, Banatu-i de partea ta” şi au solicitat organizarea de alegeri anticipate.

“Nu sunt regimentat politic, din motive civice am ieşit în stradă, pentru că toate lucrurile care se întâmplă în ultimele şase luni în România sunt de fapt o mişcare organizată împotriva democraţiei şi a justiţiei. S-a încercat discreditarea Laurei Codruţa Kovesi, cum s-a încercat discreditarea şi a altor oameni politici care nu sunt de partea PSD şi e o mişcare prin care puterea dă un vot de blamă oamenilor care încearcă să fie europeni”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre cei prezenţi la protestul de susţinere a fostei şefe a DNA.

Mitinguri similare au loc şi la Iaşi sau Braşov, unde însă au ieşit în stradă mult mai puţini oameni.

Fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a fost audiat vineri în Secţia pentru Investigarea Magistraţilor şi a declarat la ieşire i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Kovesi a spus că este hărţuită de doi ani şi jumătate şi are 18 dosare penale, susţinând că la fel sunt urmăriţi şi alţii din sistem care au comentat legile justiţiei. După audieri, Laura Codruţa Kovesi a fost văzută la aeroport, unde pleca spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European.

Ulterior, procurorii Secţiei de anchetă au anunţat oficial că Laura Codruţa Kovesi este acuzată că ar fi primit 268.689,36 lei de la Sebastian Ghiţă pentru extrădarea lui Nicolae Popa, când aceasta avea funcţia de procuror general al României. Kovesi este acuzată că a minţit privind relaţia privată cu Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici