Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va fi dus la Clinica AKH din Viena

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, va fi dus la Clinica AKH din Viena, după ce medicii care îl tratează în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximă siguranţă, care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.

155 afișări
Imaginea articolului Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va fi dus la Clinica AKH din Viena

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va fi dus la Clinica AKH din Viena (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Avionul cu care mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, este transportat la Clinica AKH din Viena a decolat, vineri seară, în jurul orei 22.30, de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Mitropolitul Clujului, care a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanţă SMURD de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu, a stat în vehiculul parcat pe pistă timp de peste o oră, până când a ajuns avionul care îl duce la Clinica AKH din Viena.

IPS Bartolomeu a fost însoţit la aeroport de două călugăriţe şi de trei preoţi ai Mitropoliei, care au aşteptat până la plecarea avionului.

Reprezentanţii Mitropoliei care l-au însoţit pe IPS Bartolomeu au dispus ca un microbuz să fie parcat în dreptul ambulanţei SMURD pentru ca presa să nu vadă momentul transferului tărgii în avion.

Avionul, care aparţine companiei private Alfa Air, a decolat în jurul orei 22.30.

Părintele Ştefan Iloaie, consilier cultural al Mitropoliei Clujului, a declarat că IPS Bartolomeu este însoţit, pe lângă echipajul medical de la Clinica AKH, doar de către secretarul său de cabinet, Bodan Ivanov.

"Starea IPS Bartolomeu este stabilă, dar s-a luat decizia transportării sale la Viena pentru o mai bună expertiză cardiologică şi pentru a beneficia acolo de aparatură de specialitate care nu se găseşte la Cluj", a declarat Iloaie.

Potrivit acestuia, costurile transportului cu avionul au fost suportate de Mitropolia Clujului. Iloaie nu a putut preciza cine va suporta costurile spitalizării mitropolitului la Viena.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, preotul Bogdan Ivanov, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Preotul Ivanov a precizat că IPS Bartolomeu Anania a fost de acord să meargă pentru acest consult la clinica din Viena.

Anterior, surse medicale declarau că doctorii care îl tratau pe IPS Bartolomeu la Institutul Clinic de Urologie au decis că mitropolitul trebuie supus unor investigaţii amănunţite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

"Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi a fost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu două săptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă, deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luat decizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", declarau sursele medicale.

În aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afecţiune respiratorie" şi urmase un tratament sub supravegherea medicilor.

Mitropolitul Clujului va împlini, în 18 martie, 90 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici