Moaşa şi Spitalul Sf. Ioan, urmăriţi penal pentru vătămarea gravă a bebeluşului ars la incubator - VIDEO

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme în cazul bebeluşului ars la incubator au început urmărirea penală împotriva moaşei, a Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti şi a firmei responsabile de întreţinere a incubatoarelor Maternităţii Bucur.

134 afișări
Imaginea articolului Moaşa şi Spitalul Sf. Ioan, urmăriţi penal pentru vătămarea gravă a bebeluşului ars la incubator - VIDEO

Moaşa şi Spitalul Sf. Ioan, urmăriţi penal pentru vătămarea gravă a bebeluşului ars la incubator (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii acuză Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti, în subordinea căruia se află Maternitatea Bucur, de vătămare corporală gravă din culpă. Aceeaşi faptă dar şi infracţiunea de neglijenţă în serviciu îi sunt imputate societăţii Aciram SRL.

În 18 noiembrie 2009, Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declanşat urmărirea penală "in rem" în cazul bebeluşului uitat în incubator, ceea ce a produs leziuni grave micuţului, punându-i viaţa în pericol.

Anchetatorii au declanşat urmărirea penală "in rem", pentru vătămare corporală gravă din culpă, infracţiunea prevăzută de articolul 184 din Codul penal, procurorii fiind în faza de strângere de probe.

Faptele în cazul bebeluşului sunt încadrate de procurori la alinetele 2 şi 4 din articolul menţionat.

Potrivit textelor, dacă fapta necesită îngrijiri medicale pentru vindecare mai mult de 60 de zile, dacă a produs drept consecinţe pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă, sluţirea ori punerea în primejdie a vieţii sau dacă fapta s-a produs din cauza nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exercţiul unei profesii - se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

În 20 noiembrie, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de moaşa Emilia Baron pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Procurorii au extins urmărirea penală, în 9 aprilie, şi faţă de Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi faţă de societatea comercială Aciram, pentru vătămare corporală gravă din culpă.

"Diferenţa de încadrare juridică are la bază faptul că unitatea medicală se face vinovată de încălcarea unor dispoziţii legale şi a unor măsuri de prevedere care imprimă infracţiunii de vătămare corporală din culpă un caracter mai grav, această formă a infracţiunii având şi un obiect juridic adiacent, constând în relaţii sociale referitoare la necesitatea respectării legii şi a luării măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei porfesii ori pentru îndeplinirea unei anumite activităţi", susţin anchetatorii.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici