Mobilizare impresionantă de angajaţi MAI pentru asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor

Aproximativ 25.500 de angajaţi ai MAI vor asigura în fiecare zi din perioada sărbătorilor ordinea publică şi vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

417 afișări
Imaginea articolului Mobilizare impresionantă de angajaţi MAI pentru asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), aproximativ 25.500 de angajaţi ai instituţiei vor fi mobilizaţi în fiecare zi pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, precum şi pentru a preveni şi combate faptele ilegale, inclusiv cele care pot contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Ministrul Lucian Bode a solicitat echipajelor de ordine publică o prezenţă activă în stradă mai ales în zonele aglomerate pentru a preveni producerea unor incidente grave.

Circa 1.300 de poliţişti rutieri vor fi mobilizaţi pentru fluidizarea circulaţiei, evitarea blocajelor şi prevenirea accidentelor grave. Aceştia vor acţiona în zonele cu risc crescut de producere a unor accidente şi în intervalele orare cu trafic intens. Vor fi funcţionale în zilele de Crăciun şi 280 de aparate radar.

De asemenea, elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie vor survola cele mai aglomerate trasee, precum Drumul Naţional 1, Centura Municipiului Bucureşti şi principalele ieşiri din Capitală, pentru a semnala zonele cu probleme.

De asemenea, Inspectoratul General de Aviaţie este pregătit să execute şi misiuni SMURD. În total, sunt pregătite de intervenţie 19 aeronave.

Totodată, MAI anunţă că în fiecare zi sunt pregătiţi să intervină peste 5.000 de pompieri.

7.000 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite şi pentru rezolvarea oricăror situaţii care aduc atingere liniştii publice şi siguranţei persoanelor.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Poliţia de frontieră anunţă că vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici