Mobilizare pe Facebook pentru un protest, vineri, la Sibiu, după împuşcarea ursului: "Vina lui este că nu a putut să se tranchilizeze singur"

Asociaţia "România fără ei" din Bucureşti a anunţat că va organiza vineri un protest, în Piaţa Mare din Sibiu, după ce autorităţile locale au împuşcat ursul care s-a plimbat miercuri prin oraş.

804 afișări
Imaginea articolului Mobilizare pe Facebook pentru un protest, vineri, la Sibiu, după împuşcarea ursului: "Vina lui este că nu a putut să se tranchilizeze singur"

O asociaţie din Capitală anunţă organizarea unui protest, vineri, la Sibiu, după împuşcarea ursului

"În numele ursuleţului maro ucis, cerem autorităţilor să îşi dea demisia sau să se autodenunţe. Ei aleg. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă comisă împotriva unui animal nevinovat. În 5 ani în Sibiu s-au comis 3 astfel de crime şi nu s-a făcut nimic. Ursuleţul este vinovat în ochii voştri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conştiinţa civică haideţi să cerem DEMISIA în masă a autorităţilor din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situaţia. Cerem dreptate în numele vietăţilor ucise", este mesajul postat de Asociaţia "România fără ei", pe pagina de Facebook.

La protestul de vineri seară şi-au anunţat intenţia, până la momentul transmiterii ştirii, 350 de oameni.

Poliţiştii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă, după ce ursul care s-a plimbat mai bine de trei ore prin centrul Sibiului a fost împuşcat în curtea unei fabrici din oraş.

"Peste 50 de persoane din cadrul Poliţiei, Jandarmilor, Poliţiei Locale, ISU au intervenit în acest eveniment. Ursul a fost foarte agil, a escaladat garduri, a intrat în curţile oamenilor, a traversat tot oraşul, Centrul vechi şi a ajuns în oraşul de jos. Aici s-a reuşit blocarea lui, dar şi aici ar fi putut să sară gardul şi să plece mai departe. Poate părea o măsură extremă (împuşcarea - n.r.), dar nu s-a reuşit tranchilizarea lui şi exista şi pericolul ca un urs rănit să devină mai agresiv. Facem investigaţii şi stabilim cauzele care au dus la acest eveniment, dar şi de unde a venit acest urs. S-a deschis un dosar penal pentru uz de armă”, a declarat, presei, la locul prinderii şi împuşcării ursului, şeful Poliţiei Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici