Mocanu, despre suspendarea HG prin care s-au redus pensiile speciale: Juriştii vor analiza motivarea

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat, luni, că nu comentează decizia Curţii de Apel Bucureşti privind suspendarea HG 737/2010, prin care au fost recalculate pensiile speciale, până când nu va fi analizată motivarea instanţei.

128 afișări
Imaginea articolului Mocanu, despre suspendarea HG prin care s-au redus pensiile speciale: Juriştii vor analiza motivarea

Mocanu, despre suspendarea HG prin care s-au redus pensiile speciale: Juriştii vor analiza motivarea (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Nu ne putem pronunţa pe această decizie până nu vedem motivarea, până când juriştii nu vor analiza această motivare", a spus Valentin Mocanu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea aplicării HG 737/2010 prin care au fost recalculate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din instanţe şi parchete, diplomaţilor, parlamentarilor, personalului aeronautic şi al Curţii de Conturi.

Decizia a fost luată într-un dosar în care Asociaţia Naţională a Pensionarilor din Serviciul Auxiliar de Specialitate al Instanţelor Judecătoreşti şi al Parchetelor, reprezentată de avocatul Victor Ciorbea, a dat în judecată Guvernul, cerând suspendarea şi, în final, anularea HG 737/2010.

Instanţa a admis, vineri, cererea de suspendare a efectelor acestei hotărâri, până la finalizarea acţiunii, respective până când se va decide dacă HG 737/2010 va fi anulată.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată la instanţa supremă. Până la o decizie a instanţei supreme, hotărârea de suspendare a HG 737/2010 trebuie pusă în aplicare, întrucât este executorie.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici