Modalitatea prin care ruşii ocolesc sancţiunile occidentale. Vor putea cumpăra din nou produse de la Nike, Zara sau H&M

Începând de marţi, ruşii pot să comande online produse de la o serie de mărci celebre din SUA şi Europa, printre care Nike, Zara şi H&M, potrivit unui anunţ al serviciului poştal din Rusia, relatat de agenţia de presă de stat TASS.

11821 afișări
Imaginea articolului Modalitatea prin care ruşii ocolesc sancţiunile occidentale. Vor putea cumpăra din nou produse de la Nike, Zara sau H&M

Vor putea fi achiziţionate bunuri occidentale direct de pe site-urile companiilor, folosind fie carduri bancare străine, fie ruseşti. În acest din urmă caz, Post Global, o companie cu sediul în Hong Kong prezentată ca partener al Poştei Ruse, s-a oferit să cumpere produsele direct pentru o taxă suplimentară, ca o modalitate de a ocoli sancţiunile occidentale asupra băncilor ruseşti, scrie POLITICO.

Aceste achiziţii vor fi apoi stocate timp de până la trei luni într-un depozit german sau american operat de Post Global înainte de a fi expediate în Rusia, unde vor fi livrate în câteva săptămâni "chiar şi în cele mai îndepărtate regiuni".

Site-ul web al Post Global invită clienţii ruşi "să viziteze cele mai populare magazine online din America şi Europa", unde "milioane de produse, sute de mii de mărci şi reduceri non-stop îi aşteaptă".

Printre acestea se numără orice, de la produse cosmetice, seturi Lego şi iPhone-uri până la piese auto, de care industria auto din Rusia se bazează foarte mult.

De la începutul războiului, în februarie, sute de companii occidentale - inclusiv Nike şi gigantul suedez din domeniul comerţului cu amănuntul H&M - şi-au redus sau şi-au închis operaţiunile în Rusia. Diferitele runde de sancţiuni bancare şi comerciale impuse de blocul occidental Rusiei au făcut din ce în ce mai dificil, şi adesea imposibil, accesul consumatorilor ruşi la anumite bunuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici