Modificările la Codul Muncii, discutate de Guvern în primă lectură, urmează şedinţă specială

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Muncii şi intenţionează să se reunească în următoarele zile în şedinţă specială pentru a aproba documentul, aşteptând şi avizul Consiliului Economic şi Social (CES), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

25 afișări
Imaginea articolului Modificările la Codul Muncii, discutate de Guvern în primă lectură, urmează şedinţă specială

Modificările la Codul Muncii, discutate de Guvern în primă lectură, urmează şedinţă specială (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Modificările Codului Muncii vor fi promovate prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Informaţia a fost confirmată ulterior de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a arătat că Executivul aşteaptă avizul CES şi al Consiliului Legislativ, după care se va reuni în şedinţă pentru a adopta modificările la Codul Muncii în procedură de angajare a răspunderii.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Premierul a precizat că, în urma acestor consultări, Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici