Modificările Legii privind salariilor diplomaţilor, constituţionale

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că sunt constituţionale modificările Legii privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice.

3 afișări
Imaginea articolului Modificările Legii privind salariilor diplomaţilor, constituţionale

Modificările Legii privind salariilor diplomaţilor, constituţionale

La jumătatea lunii octombrie, preşedintele Traian Băsescu a sesizat Cutea Constituţională cu privire la modificarea Legii 495/2004 referitoare la salarizarea personalului MAE şi a diplomaţilor.

Deputaţii au adoptat, în 25 septembrie, proiectul de modificare a Legii privind majorarea salariilor angajaţilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi institutelor culturale româneşti din străinătate, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

La votul final, 154 de deputaţi s-au exprimat "pentru", 56 "împotrivă", iar 4 s-au abţinut.

Camera Deputaţilor a fost forul decizional în acest caz.

Şi senatorii au respins, în 11 septembrie, cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a Legii privind salarizarea diplomaţilor, considerată de către şeful statului drept excesivă, pentru că ar crea drepturi salariale diferite faţă de restul funcţionarilor publici.

La jumătatea lunii iulie, preşedintele Traian Băsescu a trimis Parlamentului cererea de reexaminare şi respingerea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 495/2004 privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate.

În 14 noiembrie, Curtea Constituţională a luat în discuţie sesizarea preşedintelui Băsescu, iar, miercuri, judecătorii Curţii, cu majoritate de voturi, au constatat că Legea pentru modificarea Legii 945/2004 este constituţională

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici