Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern, nu prin ordin de ministru

Politica de preţuri a medicamentelor va fi reglementată prin Hotărâre de Guvern la propunerea Ministerului Sănătăţii şi nu prin ordin de ministru, aşa cum era până acum, potrivit Ministerului Sănătăţii.

558 afișări
Imaginea articolului Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern, nu prin ordin de ministru

Modul de calcul al medicamentelor va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern, nu prin ordin de ministru

"Metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România, cu excepţia medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală, se va aproba prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii. În prezent, metodologia de calcul a preţurilor maximale la medicamente se stabileşte prin Ordin al ministrului Sănătăţii", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii remisă miercuri MEDIAFAX.

Modificarea a fost făcută printr-o Ordonanţă de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern, care amendează Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

"Ulterior va fi aprobată Hotărârea prin care se va adopta metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor. Modificarea a fost făcută de Guvern pentru a aduce mai multă claritate legislativă şi predictibilitate", potrivit documentului citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici