Moldova a intrat din nou în coliziune cu Rusia. Trupele ruseşti din Transnistria, acuzate de utilizarea necorespunzătoare a dronelor

Autorităţile din Republica Moldova au acuzat trupele ruseşti de menţinere a păcii din regiunea separatistă Transnistria de utilizarea necorespunzătoare a dronelor în timpul unor exerciţii desfăşurate luna trecută, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISR), citat de Sky News.

2031 afișări
Imaginea articolului Moldova a intrat din nou în coliziune cu Rusia. Trupele ruseşti din Transnistria, acuzate de utilizarea necorespunzătoare a dronelor

Moldova a intrat din nou în coliziune cu Rusia. Trupele ruseşti din Transnistria, acuzate de utilizarea necorespunzătoare a dronelor

ISR a declarat că autorităţile moldoveneşti au cerut săptămâna trecută Comisiei comune de control să efectueze o investigaţie asupra trupelor ruseşti de menţinere a păcii pentru utilizarea armelor de calibru mic, a dronelor şi a armelor de imitaţie în timpul unui exerciţiu care ar fi respins un atac de sabotaj luna trecută.

„Autorităţile moldoveneşti au declarat că prezenţa şi utilizarea acestor arme de către forţele ruse de menţinere a păcii în interiorul zonei de securitate încalcă protocoalele JCC şi că forţele ruse de menţinere a păcii nu au dezvăluit în mod corespunzător unele dintre aceste arme şi drone ca făcând parte din arsenalul lor”, a raportat ISR.

De asemenea, acesta a menţionat că un important blogger militar rus, afiliat Kremlinului, a afirmat că autorităţile moldoveneşti au exercitat „presiuni tot mai mari” asupra regiunii separatiste prin „solicitarea retragerii forţelor de menţinere a păcii ruseşti şi prin presiuni economice”.

Bloggerul a susţinut că această presiune a sprijinit „reintegrarea cu forţa” a Transnistriei în Moldova şi că „Rusia ar trebui să se pregătească pentru o escaladare ulterioară” - aceste afirmaţii sunt similare cu acuzaţiile recente ale aşa-numitului preşedinte transnistrean Vadim Krasnoselsky.

„Afirmaţiile bloggerului militar afiliat Kremlinului şi acuzaţiile lui Krasnoselsky fac probabil parte dintr-o operaţiune de informare menită să destabilizeze Moldova, care se învecinează cu România, membră NATO, şi să justifice orice viitoare escaladare rusă în regiune”, a adăugat ISR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici