Moment de reculegere pentru victimele inundaţiilor, la ceremonia de Ziua Pompierilor din Capitală

Un moment de reculegere a fost ţinut, vineri, la ceremonia de Ziua Pompierilor din Capitală, la iniţiativa ministrului de Interne Radu Stroe, în memoria victimelor inundaţiilor, dar şi a pompierilor care şi-au pierdut viaţa în misiune în acest an.

222 afișări
Imaginea articolului Moment de reculegere pentru victimele inundaţiilor, la ceremonia de Ziua Pompierilor din Capitală

Moment de reculegere pentru victimele inundaţiilor, la ceremonia de Ziua Pompierilor din Capitală (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

În contextul situaţiei dificile cauzate de inundaţiile din mai multe localităţi din judeţul Galaţi, ceremonia a fost una restrânsă limitându-se la depunerea unor coroane la Monumentul Pompierilor Militari din Bucureşti. Cu această ocazie ministrul Radu Stroe a cerut celor prezenţi să ţină un moment de reculegere pentru victimele inundaţiilor din Galaţi, dar şi pentru eroii pompieri care şi-au pierdut viaţa în misiune în acest an.

Un moment special a fost acela al oferirii unei plachete familiei sublocotenentului post-mortem Gabriel Boitan, căzut la datorie în localitatea Feteşti, la data de 11 iulie 2013, soţiei şi fiului acestuia fiindu-le înmânat şi ajutorul bănesc colectat în urma apelului umanitar lansat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi a mulţumit în mod special pompierilor salvatori care, chiar şi la acest moment aniversar, nu şi-au uitat datoria şi au intervenit, alături de jandarmi şi poliţişti, în localităţile afectate recent de inundaţii.

"Astăzi, pompierii români sunt implicaţi peste tot, acolo unde oamenii au nevoie de ajutor - în intervenţii de salvare la inundaţii, înzăpeziri, alunecări de teren sau acordând ajutor medical de urgenţă în cadrul misiunilor SMURD", a subliniat Stroe.

La ceremonie au mai participat secretarii de stat ai MAI Constantin Cătălin Chiper şi Bogdan Tohăneanu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, precum şi oficialităţi ale administraţiei locale şi centrale.

IGSU mai informează că evenimentele din seria omagială organizate de instituţie cu ocazia Zilei Pompierilor, care s-ar fi desfăşurat Bucureşti cu începere de la ora 15.00, respectiv 15.30, referitoare la defilarea efectivelor de pompieri cu cântec şi oferirea de flori trecătorilor, pe traseul Cercul Militar Naţional - Calea Victoriei - str. Franceză - Piaţeta Sf. Anton, şi concertul din Piaţeta Sf. Anton au fost anulate.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat, vineri, un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localităţi.

Potrivit bilanţului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici