Moment istoric pentru minorităţile sexuale. Papa Francisc susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex

12296 afișări
Imaginea articolului Moment istoric pentru minorităţile sexuale. Papa Francisc susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex

Moment istoric pentru minorităţile sexuale. Papa Francisc susţine parteneriatul civil pentru persoanele de acelaşi sex

„Sunt copiii Domnului şi au dreptul la familie”, sunt cuvintele Papei Francisc, susţinător al parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, conform Daily Mail.  Este un pas în faţă pentru Biserica Catolică, poziţia oficială a Vaticanului, dar şi a precedesorilor papei Francisc care au avut o atitudine negativă vizavi de comunitatea LGBTQ. 
 
Papa a declarat că susţine implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecţia legii. Eu m-am implicat în susţinerea unor astfel de legi”.
 
„Persoanele gay au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu şi au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, susţine Papa Francisc într-un nou documentar, despre relaţia Bisericii Catolice cu comunitatea LGBT.
 
Papa Francisc a discutat despre parteneriatul civil în documentarul „Francesco”, care a avut premiera miercuri, 21 octombrie, fiind parte din Festivalul de Film de la Roma. Documentarul ilustrează abordarea Suveranului Pontif privind diferite probleme sociale actuale de impact – problemele „celor care se află la periferiile existenţiale” – migranţi, refugiaţi, săraci, dar şi probleme precum rolul femeilor în societate, dar şi atitudinea credincioşilor privind comunitatea LGBTQ.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici