Monica Anisie a anunţat când se reiau examenele de Titularizare şi Definitivat

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a declarat marţi seara că examenele de titularizare vor fi reluate la finalul stării de alertă, preconizată pentru 17 iulie, iar cele pentru definitivat vor avea loc la finalul lunii iulie.

9804 afișări
Imaginea articolului Monica Anisie a anunţat când se reiau examenele de Titularizare şi Definitivat

Monica Anisie a anunţat când se reiau examenele de Titularizare şi Definitivat

"Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educaţiei să ia această măsură. După cum bine se ştie, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27 alineatul 3, prin care s-a impus autorităţii publice sau instituţiei publice să nu mai poate organiza niciun fel de concurs.

Asta a însemnat să suspendăm acest examen de titularizare pentru profesori şi imediat ce va înceta starea de alertă şi vom avea posibilitatea susţinerii acestui examen, o să îl susţinem. Aş vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare în învăţământ rămâne valabil şi se va susţine în dată de 22 iulie.

Este important, profesorii trebuie să ştie că vom continuă cu examenul pentru definitivat şi examenele pentru gradele didactice", a declarat Monica Anisie la Realitatea Plus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici