Monica Iacob-Ridzi se va interna la o clinică din Austria pentru o biopsie osteo-medulară - VIDEO

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi se va interna, luni, la o clinică din Austria, unde va face mai multe investigaţii şi o biopsie osteo-medulară.

121 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob-Ridzi se va interna la o clinică din Austria pentru o biopsie osteo-medulară - VIDEO

Monica Iacob-Ridzi se va interna la o clinică din Austria pentru o biopsie osteo-medulară (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Monica Iacob-Ridzi susţine pe blogul său că va fi internată, luni, într-o clinică austriacă, urmând ca marţi să fie supusă unei biopsii osteo-medulare, intervenţie efectuată sub anestezie generală.

"Nu mă aşteptam la acest verdict, recunosc. După zecile de analize făcute, după tratamentele riguroase din ultimele luni, am sperat că sunt pe drumul unei însănătoşiri în evoluţie. Rezultatele sunt, însă, contradictorii, diagnosticul este incert. Prognoza... imposibil de estimat", arată Monica Iacob Ridzi pe blogul său.

Fostul ministru aminteşte totodată şi "de aşa-zisa strategie" de scăpare de responsabilitatea juridică prin inventarea acestui diagnostic.

"«Uitasem», pentru o secundă, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic şi de toate complicaţiile aferente. Mulţi dintre apropiaţii mei au fost întrebaţi, direct sau pe ocolite, dacă afecţiunile medicale despre care, fragmentar, auziseră din presă, sunt sau nu parte a unei ticluite strategii. Recunosc, mă aşteptam la astfel de întrebări, nu m-am supărat. Numele meu a primit atâtea adjective, atâtea neadevăruri, am suportat invective legate de viaţa mea în cele mai mici amănunte, încât o astfel de «palmă» nu mă mai surprindea... Nu, afecţiunile mele medicale nu sunt inventate. Dar nici nu voi intra în detalii despre ele şi nici nu m-am prevalat ori nu mă voi prevala vreodată de ele. Nu mă pot afecta astfel de întrebări. M-au durut, o dată, afirmaţiile sarcastice ale unor deontologi şi «oameni ai legii» care, în a şaptea lună de sarcină cu probleme, mă întrebau «dacă mai torn un copil, cât o să mai dureze procedurile?!», deşi răspunsesem prezent ori de câte ori mă chemaseră... Nu, nu sunt inventate", afirmă Ridzi.

Monica Iacob-Ridzi a fost internată, la sfârşitul lunii noiembrie 2010, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu o infecţie legată de măduva osoasă, declara atunci Bogdan Popescu, purtător de cuvânt al unităţii sanitare.

Bogdan Popescu preciza că Monica Iacob-Ridzi a fost internată la secţia Hematologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Video Stirileprotv.ro

Deputatul are o suferinţă la măduva osoasă, acutizată din cauza unei infecţii, potrivit medicului.

Fostul ministru al Tineretului este acuzat într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de către MTS a unor produse electronice, printre care şi laptopuri, un frigider, declarau surse judiciare.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ulterior că acest caz a creat un mare deserviciu României în procesul de aderare la Spaţiul Schengen şi este nevoie de un aviz favorabil în alte dosare, la începutul sesiunii parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici