MONITORUL APĂRĂRII | Cine poate face diferenţa dintre succes şi eşec în acţiunile Forţelor pentru Operaţii Speciale?

Big Data, Cloud Computing, Data Mining, Machine Learning, Intelligence, Predictive Analytics şi Forţe pentru operaţii speciale - doar expresii bombastice, sau diferenţa dintre succes şi eşec în operaţiile speciale?

442 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Cine poate face diferenţa dintre succes şi eşec în acţiunile Forţelor pentru Operaţii Speciale?

MONITORUL APĂRĂRII | Cine poate face diferenţa între succes şi eşec în acţiunile Forţelor pentru Operaţii Speciale?

Ideea de a aborda subiectul ce urmează mi-a venit în urma unui comentariu făcut de unul dintre cititorii MAS la articolul publicat sub titlul ”Este contracararea ameninţărilor hibride o sarcină a Forţelor pentru operaţii speciale (FOS)?” . Cititorul respectiv recomanda ca aceste capabilităţi de elită să se specializeze, printre altele, pe ”predictive intelligence”.

Prin natura lor, operaţiile speciale necesită, în general, un sprijin de ”intelligence” (informaţii) mai detaliat decât cel necesar forţelor convenţionale, care să cuprindă informaţii amănunţite referitoare la dinamica dimensiunilor politică, militară, economică, socială şi culturală ale zonei operaţionale.

Dar ce înseamnă termenii ”intelligence” şi ”predictive intelligence”?

(Colonelul (r) Daniel Ilie este fost comandant al Componentei Operaţii Speciale din Armata României, ofiţer decorat cu Steaua de Bronz a Forţelor armate ale SUA)

Citeşte continuarea pe monitorulapararii.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici