Morar ar mai putea rămâne la conducerea DNA în lipsa unui candidat în locul său - surse -

Daniel Morar ar putea rămâne şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), având în vedere că Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei nu au un candidat în locul acestuia, actualul procuror şef putând fi delegat în funcţie încă 90 de zile, potrivit prevederilor legale.

15 afișări
Imaginea articolului Morar ar mai putea rămâne la conducerea DNA în lipsa unui candidat în locul său - surse -

Morar ar mai putea rămâne la conducerea DNA în lipsa unui candidat în locul său - surse - (Imagine: Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat că până luni încă nu fusese găsită o soluţie pentru funcţia de şef al DNA, astfel că varianta rămasă este cea a delegării şi eventual, ulterior, a reînvestirii lui Daniel Morar pentru încă un mandat de trei ani sau cea a identificării unui magistrat care să preia conducerea acestei direcţii din Ministerul Public.

Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute iniţal pentru 30 de zile, ulterior putând fi prelungite, dar nu mai mult de 90 de zile. Consiliul Superior al Magistraturii este instituţia care decide asupra propunerilor făcute în acest sens de procurorul general al României.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va face, luni, la ora 16.00, o declaraţie de presă în legătură cu şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, funcţie deţinută de Daniel Morar, având în vedere că acesta a fost numit prin Decretul prezidenţial 849 din 11 august 2005, pentru un mandat de trei ani.

Daniel Marius Morar a fost numit în funcţia de procuror şef al DNA pe o perioadă de trei ani, în data de 11 august 2005, decretul fiind publicat în 15 august 2005. Morar poate fi reînvestit pentru un alt mandat de trei ani.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, nu a formulat nicio propunere, până luni dimineaţa, către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistaturii, care trebuie să dea un aviz consultativ în privinţa numirii unui nou şef la DNA sau a menţinerii lui Daniel Morar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici