Morar: DNA nu are tehnică, poate, cât inculpaţi

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că DNA nu are tehnică, probabil, cât inculpaţi, indicii cu privire la comiterea de fapte de corupţie la graniţe existând începând cu trei ani în urmă, însă nu s-a putut face nimic atunci.

33 afișări
Imaginea articolului Morar: DNA nu are tehnică, poate, cât inculpaţi

Morar: DNA nu are tehnică, poate, cât inculpaţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Problema se pune dacă am putut face ceva", a spus Morar, precizând că investigatorii sub acoperire şi alte tehnici speciale au dus la reuşita acţiunilor de la punctele de vamale şi de graniţă din Suceava, Vaslui, Timiş, Caraş-Severin, soldate recent cu arestarea a 184 de poliţişti de frontieră, poliţişti, vameşi şi contrabandişti de ţigări.

Modificările legislative au introdus instrumente judiciare noi, precum plasarea investigatorilor sub acoperire, interceptarea convorbirilor, supravegherea livrărilor de marfă de contrabandă etc.

"Nu s-a putut face la acel moment", a spus Morar, referindu-se la momentul confirmării/probării faptelor de corupţie ale poliţiştilor de frontieră şi vameşilor.

Întrebat despre potenţiale alte persoane ce ar putea fi puse sub acuzare în aceste dosare, şeful DNA a precizat că toţi cei care au legătură vor fi audiaţi, însă procurorii "nu pot lucra în ritmul în care tramsmite presa".

"Sunt 28 de procurori la Structura centrală a DNA - care instrumentează aceste dosare. Depăşeşte capacitatea noastră", a conchis Daniel Morar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici