Mormane de gunoi la intrarea într-un centru de carantină din buricul Galaţiului. Acolo sunt cazaţi sute de români veniţi din străinătate

  • Zeci de saci de gunoi au fost depozitaţi la intrarea într-un centru de carantină din oraşul Galaţi
  • Acolo sunt cazaţi sute de gălăţeni veniţi din Spania, Italia, Germania
  • Imaginile au stârnit revolta cetăţenilor, iar imaginile au ajuns şi pe reţelele de socializare
2097 afișări
Imaginea articolului Mormane de gunoi la intrarea într-un centru de carantină din buricul Galaţiului. Acolo sunt cazaţi sute de români veniţi din străinătate

Sursa foto: Facebook @Cosmin Acsente

Un astfel de film a fost postat pe reţelele de socializare de un gălăţean aflat în centrul de carantină. „La căminul de la centrul de carantină Galaţi. Te tin la izolare să te faci bine şi te îmbolnăveşti de alte prostii. Gunoi, focar de infecţie", a spus cetăţeanul revoltat.

Până de curând, ridicarea gunoiului de la centrele de carantină intra în atribuţiile Direcţiei de Sănătate Publică, fiind considerate deşeuri cu risc ridicat de contaminare.

Pe 2 aprilie, însă, s-a modificat legislaţia, prin HG 269 de Guvern, şi responsabilitatea gestionării gunoiului menajer de la centrele de carantină a trecut de la DSP la primărie.

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, spune că municipalitatea a reuşit astăzi să încheie un contract cu o firmă specializată în deşeuri periculoase. Gunoiul a fost ridicat de la faţa locului, iar spaţiul a fost igienizat.

„Din păcate am fost notificat abia joia trecută că această actvitate revine în sarcină Primăriei Galaţi, până la această dată s-a ocupat DSP. Am reuşit să închidem acest contract, am şi dat o comandă fermă, pentru ca această firmă să poată interveni pentru ridicarea gunoiului", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

În municipiul Galaţi se află, în prezent, 11 spaţii de carantină din totalul de 22 de unităţi de cazare în tot judeţul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici