Moscova s-a supărat pe Bulgaria: „Expulzarea diplomaţilor ruşi din Sofia este un act ostil”

Rusia a condamnat drept „act ostil” căruia i se va oferi un „răspuns adecvat” expulzarea de către Bulgaria a 10 dintre diplomaţii săi suspectaţi de spionaj.

5909 afișări
Imaginea articolului Moscova s-a supărat pe Bulgaria: „Expulzarea diplomaţilor ruşi din Sofia este un act ostil”

Moscova s-a supărat pe Bulgaria: „Expulzarea diplomaţilor ruşi din Sofia este un act ostil”

„Iniţiativa, de o amploare fără precedent, este a opta dintr-o serie de expulzări din Bulgaria a personalului diplomatic rus din 2019”, a comentat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„Ca şi acţiunile anterioare, şi aceasta a fost întreprinsă cu o scuză puţin probabilă. În acelaşi timp, se încadrează, în mod firesc, în atmosfera de isterie alimentată de ţările NATO şi UE pentru operaţiunea noastră militară specială de protejare a civililor din Donbass şi de demilitarizare şi denazificare a Ucrainei”, a acuzat Zakharova.

„Calificăm această mişcare drept o încă o provocare, o încercare de a câştiga competiţia cu privire la viteza cu care relaţiile cu Rusia pot fi distruse, fără a se gândi la consecinţele, interesele naţionale sau aspiraţiile poporului bulgar”, a conchis purtătorul de cuvânt, avertizând că „acest act ostil va primi un răspuns adecvat”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici