Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută luni în Parlament. Procedura a fost iniţiată de parlamentarii USR şi Forţa Dreptei.

131 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, este dezbătută în Parlament

Moţiunea simplă se numeşte „Ministrul Rafila – turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”. Documentul a fost semnat de zeci de deputaţi USR şi de la Forţa Dreptei. Dezbaterile au loc luni, în Parlament.

Iniţiatorii demersului cer plecarea ministrului Alexandru Rafila din funcţia de ministru al Sănătăţii. Acesta este acuzat de starea proastă a spitalelor din România, că a distrus Planul de Cancer şi că a tăiat finanţarea din PNRR pentru proiectul unui centru de transplant la Cluj-Napoca. În moţiune se mai vorbeşte despre PNRR, despre locurile pentru marii arşi din spitalele din România, despre serviciile judeţene de ambulanţă, dar şi despre averea ministrului Sănătăţii.

De la microfonul Parlamentului, politicienii opoziţiei şi ai puterii s-au acuzat reciproc, iar Alexandru Rafila a respins toate acuzaţiile din moţiune.

„Nu am văzut nicio urmă de bună credinţă din partea iniţiatorilor (...) nicio idee concretă pentru a îmbunătăţi sănătatea românească (...) Consider că datoria mea nu este de a vă răspunde în aceeaşi manieră, ci de a răspunde cetăţenilor”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, în plenul Parlamentului.

Votul asupra moţiunii va fi dat miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici