Motivul pentru care mulţi români din Spania nu mai vin acasă vara aceasta

  • Foarte mulţi români din Spania renunţă la vacanţa de vară din România din cauza anulării zborurilor.
  • Restricţiile sanitare îi fac pe mulţi să încerce să revină acasă cu maşina sau să se mulţumească cu o vacanţă pe litoralul spaniol.
  • Agenţiile de voiaj gestionează în continuare recuperarea biletelor anulate în timpul stării de alertă.
14634 afișări
Agenţia de voiaj din Coslada a lui Nicu Păduraru lucrează la foc continuu acum nu ca să vândă bilete către România, ci ca să-şi ajute clienţii care au fost afectaţi de zborurile anulate. Aceasta reuşeşte să le obţină returnarea banilor sau vouchere pentru alte zboruri şi îşi sfătuieşte clienţii să cumpere bilete pe perioade mai scurte.
 
O singură companie aeriană oferă acum curse directe între România şi Spania, iar celelate îşi vor relua zborurile din 21 iulie.
Dacă anul trecut se vindeau 600 de bilete pe lună la agenţia sa, vânzările au scăzut acum la jumătate.
 
Mulţi români renunţă la vacanţa de vară din cauza situaţiei incerte, provocate de pandemie, şi unii se mulţumesc cu excursii mai scurte pe litoralul ţării de adopţie.
 
Sunt însă şi compatrioţi care sunt dispuşi să îşi încerce norocul călătorind cu maşina către România, unde îi aşteaptă cei dragi, dar şi alte planuri pentru care s-au pregătit luni de zile, precum reamenajarea caselor sau alte investiţii. 
 
Unii se întorceau până acum şi cu prieteni spanioli, dornici să cunoască Romania, dar anul acesta planurile au fost anulate, iar comerţul va resimţi cu siguranţă lipsa lor.
 
  • „Sunt undeva la peste 50% cei care renunţă să călătorească în România, această vară. Avem şi foarte mulţi români care îşi iau vacanţe pe litoralul spaniol. Adică dacă nu au putut să meargă să-şi vadă părinţii, familia, sau să îşi facă ceva în România, o căsută sau la căsuţă ceva. Preferă să-şi facă vacanţa aici pe litoralul spaniol. De regulă pe Costa Blanca sau în sud, în Andaluzia”, spune Nicu Păduraru, agent de voiaj Spania.
 
  • Aveam rezervări la Olăneşti, la Sovata, dar cred că se anulează pentru că dacă mă duc cu maşina, de exemplu, şi se strică treburile, imediat plec. Dar dacă mă duc cu avionul şi nu mai zboară nu mai pot veni. Pierd servici, pierd tot, spune Daniela, o româncă din Spania.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici