MS:În cazul uneia din paciente s-a găsit un microorganism care arată condiţiile improprii la CF2

Afecţiunile actuale ale Ameliei Antoniu şi Roxanei Preda sunt cauze ale asistenţei medicale acordate la CF2, în cazul uneia dintre ele fiind depistat în sânge microorganismul de gram negativ – burkholderia cepacia care arată condiţiile improprii ale efectuării intervenţiilor, arată MS.

61 afișări
Imaginea articolului MS:În cazul uneia din paciente s-a găsit un microorganism care arată condiţiile improprii la CF2

MS:În cazul uneia din paciente s-a găsit un microorganism care arată condiţiile improprii la CF2 (Imagine: Mediafax Foto)

"Până în prezent, Comisia de evaluare a Ministerului Sănătăţii a stabilit că afecţiunile actuale ale celor două paciente de la Spitalul CF2 se datorează asistenţei medicale acordate în această unitate medicală. În cazul uneia dintre paciente s-a depistat în sânge microrganismul de gram negativ - burkholderia cepacia care demonstrează condiţiile improprii în care au fost efectuate intervenţiile medicale", informează, luni, Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat.

Comisia MS va continua investigaţiile cu privire la toate pacientele transferate de la Spitalul CF2 către alte unităţi din Capitală pentru a stabili dacă deficienţele medicale reprezintă un incident izolat sau sunt de durată.

De asemenea, Comisia va continua evaluările necesare pentru elucidarea cauzelor care au generat situaţia de la Spitalul CF2, potrivit sursei citate.

Ancheta MS a început la CF2 vineri, când a fost demis şeful spitalului, Constantin Tănase şi au fost închise secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator.

De asemenea, luni au fost demişi trei medici coordonatori pe specialităţile Medicină internă, Urologie şi ATI din cadrul Spitalului CF 2, precum şi şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie a Spitalului CF 2, Cristian Gherasie.

Deciziile de demitere au fost luate după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii. Cele două au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Starea Ameliei Anton s-a ameliorat, ea respirând fără aparate de 24 de ore, dar a celeilalte paciente este încă gravă, femeia fiind în şoc toxico-septic.

Informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de minister la Spitalul CFR 2 indicau posibilitatea unei infecţii nosocomiale, Ministerul Sănătăţii precizând însă că sunt aşteptate rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici