MS suspendă activitatea maternităţii din Comăneşti unde o femeie a murit la naştere

Ministerul Sănătăţii a decis suspendarea activităţii maternităţii din cadrul Spitalului Orăşenesc din Comăneşti, unde o femeie a murit la naştere, decizia fiind valabilă până când vor fi angajaţi încă trei medici ginecologi.

185 afișări
Imaginea articolului MS suspendă activitatea maternităţii din Comăneşti unde o femeie a murit la naştere

MS suspendă activitatea maternităţii din Comăneşti unde o femeie a murit la naştere

Directorul Spitalului Orăşenesc din Comăneşti, Laurian Jurcă, a declarat corespondentului MEDIAFAX că măsura suspendării activităţii a intrat în vigoare de luni, după ancheta pe cale administrativă pe care reprezentanţii ministerului au făcut-o la spital.

"Ministrul secretar de stat Aurel Nechita a suspendat activitatea în secţia de maternitate din cauza lipsei de specialişti până la angajarea a încă trei medici. El ne-a promis că vor fi deblocate posturi. În plus, ne-a mai reproşat că la secţia de aici nu s-au făcut cezariene de mai mulţi ani", a afirmat Laurian Jurcă.

Directorul spitalului din Comăneşti consideră că măsura luată de minister este parţial corectă.

"Dacă ar fi fost o sarcină cu risc şi netrimisă la alt spital, atunci măsura ar fi fost corectă. Dar medicii noştri şi consultul de sarcină au stabilit că era o sarcină la limită, de 40 de săptămâni", a declarat Laurian Jurcă.

Autorităţile locale sunt împotriva restructurării spitalului.

"Este un spital foarte important pentru Valea Trotuşului şi suntem împotriva schimbării organizării structurale a spitalului. Închiderea maternităţii înseamnă restructurarea medicilor pe secţii, a gărzilor, ceea ce atrage închiderea altor secţii ca: Nou-născuţi şi Chirurgie. Asta înseamnă închiderea spitalului. Noi am păstrat patru apartamente pentru medicii care vor să vină la Comăneşti", a declarat Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti.

Citeşte şi

Anchetă la Spitalul din Comăneşti, după decesul unei femei care trebuia să nască

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici