MTS va putea funcţiona cu 60 la sută din numărul actual de angajaţi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a apreciat, joi, la Gura Humorului, că ministerul va putea funcţiona cu 60 la sută din numărul actual de angajaţi pe care îi are în ţară, menţionând că din aparatul central vor fi reduse aproape jumătate din posturi.

32 afișări
Imaginea articolului MTS va putea funcţiona cu 60 la sută din numărul actual de angajaţi

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Plăcintă a spus, într-o conferinţă de presă, că din aparatul central al ministerului vor rămâne 212 până la 225 de angajaţi, din cei 401, câţi sunt în prezent.

Totodată, ea a arătat că în instituţiile din subordine din ţară sunt 4.646 de angajaţi, din care o mie în structurile direcţiilor judeţene de tineret şi consideră că 60 la sută dintre aceştia "sunt suficienţi pentru a fi operaţionali".

Plăcintă a spus că ministerul are cheltuieli mari cu salariile şi că doreşte ca fondurile alocate acestui minister să fie îndreptate mai mult spre programe de tineret şi sport.

Ea a mai anunţat că directorul Complexului Naţional Lia Manoliu va fi înlocuit din funcţie pentru că, deşi are fonduri de trei milioane de euro, nu s-a implicat în susţinerea acestui complex, menţionând că o persoană din minister va fi delegată să conducă acest complex.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că în cadrul şedinţei coaliţiei s-a decis instituţionalizarea standardului de cost ca element obiectiv pentru a decide orice restructurare a aparatului de stat, cadrul adoptării acestuia urmând a fi stabilit în întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici