Munca de acasă şi şcoala online se văd şi în factura de electricitate. Consumul casnic de energie a ajuns la un nivel record

Work from home-ul din pandemie a dus consumul casnic de energie la un nivel record, acesta crescând cu 5% în 2020, în timp ce industria a frânat piaţa totală.

1562 afișări
Imaginea articolului Munca de acasă şi şcoala online se văd şi în factura de electricitate. Consumul casnic de energie a ajuns la un nivel record

Munca de acasă şi şcoala online se văd şi în factura de electricitate. Consumul casnic de energie a ajuns la un nivel record

Consumatorul casnic a devenit vedeta sistemului energetic în 2020, munca şi şcoala de acasă sau pasiunea descoperită pentru gastronomie ducând cererea de energie din domeniul rezidenţial la volume record.

Iar lucrurile nu se vor schimba din moment ce toţi mai mulţi anagajatori au anunţat că şi după pandemie se va menţine un program de lucru hibrid, la cererea miilor de salariaţi. Astfel concurenţa pe piaţa furnizorilor pentru micii consumatori va creşte, spun oamenii din sector, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit datelor din raportul Autorităţii Naţionale de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE), consumul intern de energie s-a redus anul trecut cu circa 3%, dar „de vină“ a fost industria, puternic lovită de criza sanitară.

Odată cu instituirea măsurilor de carantină, cu trecerea şcolii online şi a aplicării la nivel naţional a strategiilor de muncă de acasă, consumul casnic a crescut însă semnificativ, cu 5% după cum arată tot datele ANRE. Mai mult, sistemele hibride promovate de tot mai mulţi angajatori vor face ca această tendinţă să se menţină pe termen lung.

„Având în vedere evoluţia acestui format de lucru hibrid, consumatorii casnici se vor focusa mai mult pe eficientizarea costurilor pentru energia electrică consumată. Odată cu liberalizarea pieţei de energie, concurenţa din partea furnizorilor a sporit“, explică reprezentanţii furnizorului de energie Restart Energy.

CITEŞTE AICI Angajatorul poate plăti facturile de utilităţi ale angajaţilor care lucrează de acasă. IATĂ ce spune legea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici