Municipalitatea începe verificarea dosarelor taximetriştilor de pe listele de aşteptare

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) începe, de luni, verificarea dosarelor taximetriştilor de pe listele de aşteptare, potrivit prevederilor unui ordin al Ministerului Internelor care precizează că doar transportatorii autorizaţi pot rămâne înscrişi pe aceste liste.

24 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea începe verificarea dosarelor taximetriştilor de pe listele de aşteptare

Municipalitatea începe verificarea dosarelor taximetriştilor de pe listele de aşteptare (Imagine: Mediafax Foto)

În conformitate cu prevederile articolului 22, aliniatul 5 din Ordinul Ministerului de Interne şi Reformei Administrative 356/2007, care prevede că pe listele de aşteptare nu mai rămân înscrişi decât transportatorii autorizaţi, de luni va începe verificarea dosarelor acestora, informează într-un comunicat de vineri Primăria Municipiului Bucureşti.

Astfel, listele cu cei înscrişi vor fi afişate la intrările instituţiei Primăriei Capitalei, precum şi la sediul Centrului de Informare al municipalităţii, în fiecare zi urmând a fi verificate câte 10 dosare, în ordinea crescătoare a numărului de înregistrare eliberat de Registratura PMB.

În luna iulie, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Camerei Naţionale a Taximetriştilor din Bucureşti şi România, primarul general Sorin Oprescu a decis înfiinţarea unei Comisii de Dialog Social care să inventarieze problemele taximetriştilor şi să găsească soluţii pentru rezolvarea lor.

"Avem nevoie şi de un Cod al taximetriştilor care să stabilească în detaliu obligaţiile şi drepturile acestei bresle. Rolul Comisiei de Dialog este să realizeze toate aceste lucruri, pe care taximetriştii să şi le asume de bunăvoie, inclusiv sancţiunile pentru încălcarea lor. Taximetria trebuie să devină un sprijin şi o prelungire a transportului în comun, aşa cum este în marile capitale", declara, atunci, primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit autorităţilor municipale, întâlnirea din iulie a continuat discuţiile iniţiate de Sorin Oprescu în perioada campaniei electorale, referitoare la măsurile pentru combaterea pirateriei în taximetrie şi rezolvarea problemei autorizaţiilor şi a locurilor de aşteptare.

În 9 aprilie, 70 de taximetrişti independenţi au intrat în greva foamei în faţa sediului Primăriei Capitalei, cerând autorităţilor municipale să le acorde lor autorizaţiile care au rămas de la firmele care lucrau cu parc închiriat de maşini, dar care nu au reuşit să-şi cumpere maşini proprietate personală până la data prevăzută de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici