Municipalitatea respinge acuzaţiile lui Vanghelie referitoare la costurile de salubritate

Municipalitatea Capitalei respinge acuzaţiile preşedintelui PSD Bucureşti, Marian Vanghelie şi susţine că preţurile pentru serviciul de curăţenie au fost mărite la solicitarea operatorilor de salubritate în condiţiile în care aceastea nu au mai suferit modificări în ultimii trei ani.

11 afișări
Imaginea articolului Municipalitatea respinge acuzaţiile lui Vanghelie referitoare la costurile de salubritate

Municipalitatea respinge acuzaţiile lui Vanghelie referitoare la costurile de salubritate

Dispoziţia primarului general al Municipiului Bucureşti privind actualizarea tarifului de prestaţie pentru salubrizare a fost adoptată în conformitate cu prevederile legale, se arată în comunicatul de presă, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Autorităţile locale arată că dispoziţia 1.754 din 2007 a fost adoptată la cererea operatorilor de salubritate, cerere care era bazată pe faptul că în ultimii trei ani tariful de salubrizare nu a suferit nicio modificare, precizând că dispoziţia respectă întru totul prevederile legale în vigoare.

Astfel, la data adoptării respectivei dispoziţii, Legea 51 din 2006 prevedea la articolul 3, alineatul 1, că "serviciile de utilităţi publice sunt în responsabilitatea autorităţilor administraţiei publice locale şi se înfiinţează, se organizează şi se gestionează potrivit hotărârilor adoptate de consiliile locale, de consiliile judetene, de asociaţiile de dezvoltare comunitară sau, după caz, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB)". 

Prin HCGMB 149 din 2005 Consiliul General al Municipiului Bucureşti atribuţiile privind ajustarea tarifului de prestaţie pentru evacuarea deşeurilor au fost delegate către primarul general.

"Serviciul de salubritate este un serviciu unitar, iar în municipiul Bucureşti nu sunt diferenţe de execuţie a acestui serviciu care să implice tarife diferenţiate la nivelul celor şase sectoare", se arată în finalul comunicatului.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, l-a acuzat, miercuri, pe primarul general Adriean Videanu că, în mod ilegal, a mărit preţul la salubrizarea menajeră de la 6 la 8,5 de lei/persoană, bani preluaţi de Silviu Prigoană şi Cezar Preda pentru a fi folosiţi în campania electorală a PD-L.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici