Mureş: Doi suspecţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost reţinuţi - VIDEO

Doi bărbaţi, suspecţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti, judeţul Mureş, soldate cu patru victime, au fost reţinuţi de procurori, unul chiar în localitatea respectivă, iar celălalt în judeţul Harghita, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

340 afișări
Imaginea articolului Mureş: Doi suspecţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost reţinuţi - VIDEO

Mureş: Doi suspecţi în cazurile de omor de la Crăciuneşti au fost reţinuţi (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Procurorul de caz Gigi Costea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că suspecţii, doi bărbaţi, în vârstă de 25 şi respectiv aproximativ 30 de ani, au fost prinşi unul în cursul serii de miercuri, iar celălalt în timpul nopţii de miercuri spre joi, la audieri recunoscându-şi faptele "parţial şi cu descrieri foarte elucubrante".

"Sub anumite aspecte, nu le corespund versiunile. Au recunoscut parţial ambele fapte, dar declară că n-au luat nimic de la victime, cu excepţia unei ţigări. Suspecţii au fost prinşi unul pe raza localităţii Crăciuneşti, celălalt în judeţul Harghita, prin valorificarea probelor administrate şi implicarea reprezentanţilor Parchetului şi a câtorva zeci de poliţişti", a arătat Costea, adăugând că mobilul probabil al crimelor este totuşi jaful.

Potrivit acestuia, suspecţii au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţia de dublu omor deosebit de grav.

"Îi vom prezenta instanţei cu acuzaţia de dublu omor deosebit de grav, faptă pentru care riscă închisoarea pe viaţă", a mai spus procurorul Gigi Costea.

Video stirileprotv.ro

În urmă cu aproximativ o lună, trei localnici din Crăciuneşti - un bărbat, soţia şi soacra acestuia - au fost găsiţi morţi, procurorii investigând ipoteza unui asasinat în scopul jafului.

În urma autopsiei, şeful Institutului de Medicină Legală din Târgu Mureş, medicul Hecser Laszlo, a precizat că victimele au primit peste 30 de lovituri, cu un corp contondent şi unul de secţionare, probabil o toporişcă.

În urmă cu doar câteva zile, un bătrân de 83 de ani din Crăciuneşti a fost găsit mort, la câteva zile după ce şi-a încasat pensia, având o leziune craniană de nouă centimetri lungime, arma crimei fiind cel mai probabil un topor, potrivit IML.

Şeful Institutului de Medicină Legală din Târgu Mureş, Hecser Laszlo, a declarat că, în urma efectuării autopsiei, a ajuns la concluzia că bătrânul a avut parte de o moarte violentă, leziunea craniană, făcută probabil cu un topor, secţionându-i atât osul cranian, cât şi creierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici